Ion Chicu, premierul Republicii Moldova, a fost testat pozitiv pentru COVID-19

Ion Chicu, premierul Republicii Moldova, a fost testat pozitiv pentru COVID-19
foto: Hepta.ro / Sputnik / Evgeny Odinokov

Ion Chicu, prim-ministrul Republicii Moldova, a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Anunțul a fost făcut, marți seară, de către consilierul său, care a precizat că „premierul va continua să își îndeplinească atribuțiile de serviciu de la distanță”.

Ion Chicu, premierul Republicii Moldova,testat pozitiv pentru COVID-19

„În contextul apariției unor simptome caracteristice virusului COVID 19, Prim-ministrul Ion Chicu a efectuat testul corespunzător.Testul e pozitiv.Premierul va continua să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu de la distanță”, a scris Boris Harea, consilier în comunicare la Guvernul Republicii Moldova, marți seară, pe Facebook.

De la izbucnirea crizei sanitare și până în prezent, autoritățile de peste Prut au confirmat circa 119.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, potrivit datelor centralizate marți seară de Worldometer. Numărul deceselor legate de COVID-19 a trecut de 2.400, în timp ce mai bine de 102.000 de persoane s-au vindecat.

Evoluția reformelor în Republica Moldova, criticată de la nivelul UE

În cadrul celei de-a VII-a ediției a Forumului privind integrarea europeană, Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko,a menționat că Republica Moldova trebuie să lase în trecut acele regrese care au fost frâna în dezvoltarea țării și progresul relației cu UE.

„Modul rapid în care se fac alianțe netransparente bazate pe interese ascunse e posibil să fi fost o supraapreciere a forțelor de reacțiune care au găsit foarte repede cai de dialog și s-au întors la obiceiuri vechi: de la trafic de țigări la subminarea instituțiilor de drept și a celor democratice. Practici, care credeam că au fost lăsate în spate, inclusiv, cu mulți ani în urmă sunt readuse. Intrare forțată în instituții publice, folosirea instanțelor de judecată pentru a anula decizii perfect valabile ale autorităților publice și o impunitate la nivel înalt foarte larg”,a spusȘeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, potrivitradiochisinau.md.

De altfel, chiar și eurodeputatul Siegfried Mureșan,președintele Delegației Parlamentului European pentru Relațiile cu Republica Moldova, a criticat atitudinea anumitor politicieni de la Chișinău. Liberalul l-a acuzat pe Igor Dodon că, deși a pierdut alegerile, „nu vrea să piardă prerogativele prezidențiale”.

„Noi, Parlamentul European, avem datoria să acționăm ori de câte ori există evoluții îngrijorătoare în Republica Moldova. Este inacceptabil votul majorității Parlamentului Republicii Moldova – controlată de președintele socialist încă în funcție, Igor Dodon – prin care a fost transferat Serviciul de Informații și Securitate din subordinea președintelui Republicii Moldova, în subordinea Parlamentului. Igor Dodon a pierdut alegerile, dar nu vrea să piardă prerogativele prezidențiale, așa că încearcă să le ia împreună cu el. Într-o democrație, odată ce ai pierdut alegerile prezidențiale, trebuie să accepți transferul transparent de putere către succesorul tău”, a explicat Siegfried Mureșan.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:18 - Armata israeliană l-a ucis pe unul dintre cei mai importanți lideri Hezbollah
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)