Maia Sandu: Ne rezervăm dreptul să înaintăm moțiune de cenzură împotriva guvernului Chicu dacă nu demisionează în următoarele zile

Maia Sandu: Ne rezervăm dreptul să înaintăm moțiune de cenzură împotriva guvernului Chicu dacă nu demisionează în următoarele zile
foto: Hepta.ro / Sputnik / Mihai Karaush

Președinta-aleasă Maia Sandu a indicat că opoziția de la Chișinău ar putea depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului Ion Chicu dacă acesta „nu demisionează în următoarele zile”.

Maia Sandu, președinta-aleasă a Republicii Moldova, cere demisia guvernului Ion Chicu

Câștigătoarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova a vorbit și despre posibilitatea ca alegerile anticipate să fie organizate mai devreme de luna mai, spunând că un scrutin înainte de termen s-ar putea concretiza „la sfârșitul lunii matie sau începutul aprilie dacă guvernul singur își dă demisia”.

„Noi, vorbesc despre colegii din PAS din Parlament, ne rezervăm dreptul să înaintăm moțiune de cenzură împotriva guvernului dacă acest guvern nu demisionează în următoarele zile”, a declarat Maia Sandu, luni, la Pro TV, potrivit Deschide.md.

Întrebată care este probabilitatea ca moțiunea să fie susținută, președinta-aleasă a Republicii Moldova a declarat:„Vom vedea,socialiștii au spus că își doresc alegeri anticipate. Acum le vom vedea adevărata lor față. pentru că așa vedem noi cea mai scurtă cale spre anticipate”.

Socialiștii de la Chișinău au fost acuzați de societatea civilă că încearcă să limiteze atribuțiile viitoareipreședinte, iar una dintre inițiativele PSRM s-a referit la revenirea Serviciului de Informații și Securitate în subordinea Parlamentului. Cu toate acestea, chiar luni, Curtea Constituțională a suspendat procedura.

Caargument pentru mutarea SIS în subordinea Parlamentului de la Chișinău, deputatul socialist Vasile Bolea susținea că președinta-aleasăar putea utiliza instrumentele și instituțiile din subordine pentru a aduce destabilizarea în regiune, potrivitIPN.

„Avem un președinte nou ales. Din păcate, președintele ales deține și altă cetățenie (n.r. – cetățenia română) decât cea a Republicii Moldova și din punctul ăsta de vedere, și după părerea mea, și după părerea colegilor, acesta ar fi o chestiune care -ar permite într-o oarecare circumstanță să folosească SIS în detrimentul securității naționale. Dacă nu greșesc, președintele nou ales atunci când a obținut a doua cetățenie, a depus jurământul de credință inclusiv altui stat”, a declarat Vasile Bolea, la postul de televiziune TV8.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)