Marcel Ciolacu: La propunerea mea, mâine sau poimâine, îl vom desemna pe Alexandru Rafila ca eventual prim-ministru / Politica nu este balet, facem politică (VIDEO)

Marcel Ciolacu: La propunerea mea, mâine sau poimâine, îl vom desemna pe Alexandru Rafila ca eventual prim-ministru / Politica nu este balet, facem politică (VIDEO)
Foto. Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu a anunțat că la nivelul PSD va fi organizat „mâine sau poimâine” un Consiliu Politic Național unde, la propunerea sa, Alexandru Rafila va fi desemnat candidat al formațiunii pentru poziția de prim-ministru. „Politica nu este balet, facem politică, dar este permis ca Președintele României să iasă și să se antepronunțe după ce alt partid a câștigat alegerile?”, s-a întrebat retoric liderul social-democrat, luni seară, în direct pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marcel Ciolacu, întrebat dacă PSD ar avea majoritate: „Are domnul Iohannis o majoritate?”

Președintele PSD a criticat în termeni duri decizia lui Ludovic Orban de a renunța la funcția de prim-ministru. Întrebat de Tudor Mușat, acum că zarurile au fost aruncate, ce ar trebui să se întâmple în continuare, Marcel Ciolacu a afirmat: „Păi, mă întrebați pe mine? Întrebați-i pe ei ce trebuie să facă, că ei au aruncat țara în haos și în criză economică. Mă întrebați pe mine? Eu sunt liderul opoziției. Eu mă așteptam să fiu sunat, să fiu invitat la Cotroceni pentru consultări, dar, categoric, după ce avem rezultatele finale. Este clar că Partidul Social Democrat a câștigat aceste alegeri și are numărul cel mai mare de parlamentari. În spiritul Constituției este prima formațiune – ne-am și pregătit, mâine sau poimâine facem un Consiliu Politic Național, unde îl vom desemna, la propunerea mea, pe domnul Rafila ca eventual prim-ministru. Noi respectăm legile și urmărim tâmpeniile făcute de Orban în fiecare zi”.

Întrebat de Tudor Mușat dacă PSD va dispune de o eventuală majoritate parlamentară pentru învestirea viitorului guvern, Marcel Ciolacu a răspuns: „Are domnul Iohannis o majoritate? Că am văzut socoteala, 25 cu 15. Discuția este dacă respectăm Constituția și înțelegem ceva din votul românilor sau care sunt majoritățile. Eu îmi aduc aminte cum a ajuns domnul Cioloș prim-ministru. A fost desemnat și a avut 10 zile să își creeze o majoritate, și și-a creat majoritatea”.

Referitor la șansele social-democraților de a reuși să obțină sprijinul formațiunilor parlamentare care au anunțat deja că nu susțin PSD pentru preluarea guvernării, Marcel Ciolacu a spus: „Politica nu este balet, facem politică, dar este permis ca Președintele României să iasă și să se antepronunțe după ce alt partid a câștigat alegerile? Nu a fost suficient că a trebuit să suportăm o lună de zile ca Președintele să fie purtătorul de cuvânt al unui partid politic și al lui Orban?”.

Ludovic Orban a anunțat, luni seară, că își depune mandatul de prim-ministru. Președintele României l-a desemnat pe Nicolae Ciucă în postura de premier interimar, potrivit precizărilor făcute de Administrația Prezidențială.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:18 - Armata israeliană l-a ucis pe unul dintre cei mai importanți lideri Hezbollah
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)