SURSE: Ludovic Orban, discuții cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

SURSE: Ludovic Orban, discuții cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a fost convocat luni la Palatul Cotroceni, la o discuție cu președintele Klaus Iohannis, potrivit unor surse citate de B1 TV. Discuțiile dintre șeful statului și liderul PNL vin în contextul în care liberalii s-au clasat pe locul al doilea în urma alegerilor parlamentare de duminică, potrivit rezultelor parțiale. De asemenea, întrevederea dintre Iohannis și Orban are loc înaintea unei ședințe a conducerii PNL care este programată pentru luni seară.

UPDATE, 7 decembrie, ora 14.35 – Premierul Ludovic Orban a plecat de la Palatul Cotroceni.

Ludovic Orban și Klaus Iohannis discută, la Cotroceni, despre rezultatele alegerilor parlamentare

Rezultatele parțiale oficiale, anunțate de Biroul Electoral Central, luni, la ora 13.30, arată că PNL se află după PSD atât la votul pentru Senat, cât și la cel pentru Camera Deputaților.

La Senat au fost anunțate următoarele rezultate: PSD – 30,1%, PNL – 25,7%, USR PLUS – 15,10%, AUR – 8,67%, UDMR – 7,34%,PMP– 4,76%, Pro România – 4,22%, PER – 1,22%.

Pentru Camera Deputaților, rezultatele anunțate sunt următoarele: PSD – 29,50%, PNL – 24,64%, USR PLUS – 14,76%, AUR – 8,29%, UDMR – 7,22%,PMP– 4,70%, Pro România – 4,24%, PER – 1,7%.

Ce județe a câștigat PNL la alegerile parlamentare

În aceste condiții, liberalii au reușit să înregistreze victorii, mai ales în județele din Transilvania. În total, au câștigat 12 județe, după votul pentru Camera Deputaților, și în 13 la Senat.

Potrivit datelor publicate până la ora redactării acestei știri, la votul pentru Camera Deputaților,PNLa înregistrat victorii în: Vrancea, Constanța, Giurgiu, Ilfov, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Cluj, Alba, Sibiu, Bihor și Arad.

În aceste județe s-au impus lieberalii și la votul pentru Senat, pe listă adăugându-se însă și județul Caraș-Severin, câștigat de cei de la PSD la Camera Deputaților.

Cea mai redusă prezență la vot de după 1989, la alegerile parlamentare din 6 deecembrie

Doar 31,84% dintre românii cu drept de vot s-au prezentat, duminică, la urne, aceasta fiind cea mai scăzută prezență la vot din 1989 încoace.

”Ne așteptam la o prezență mai mare, trebuie să recunosc, de peste 35%. Toate cercetările sociologice indicau o prezență mai amre. E posibil din cauza pandemiei, poate din cauza zilei, a vremii și a multor informații care au speriat oamenii că e risc de infectare dacă merg la vot. Oricum le mulșumesc celor care au venit la vot și mai ales celor care au avut încredere înPNL”, a declarat duminică seară, Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`