Arhimandritul Ciprian Grădinaru, eclesiarh al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, este considerat de credincioși drept „părintele speranței”, fiind cunoscut ca urmașul părintelui Arsenie Boca.
Călugărul adună în jurul lui tot mai multă lume, fiind comparat cu marii duhovnici ai țării, precum Arsenie Boca, Părintele Cleopa sau cu Iustin Pârvu.
Ciprian Grădinaru a trăit o viață ca și călugăr în inima Moldovei, la Mănăstirea Sihăstria, iar de patru an slujește înbiserica de lemn ridicată lângă viitoarea Catedrală a Mântuirii Neamului. Oameni bolnavi sau necăjiți trec cu încredere pragul lăcășului de cult, căutând alinare în cuvintele preotului.
Pentru cei din mediul rural, preotul trimite medici voluntari să le aline suferințele trupești, încercând să convingă cât mai mulți oameni să doneze sânge pentru cei aflați în suferință.
O săptămână pe lună, părintele se retrage acasă, la mănăstire, locul în care, spune acesta, până și pietrele sunt sfinte și în care își poate încarca sufletul. Prin harul sau, preotul spune că simte nevoile oamenilor care îi cer ajutorul.
„Îndemnăm pe toţi credincioşii, pe toţi oamenii, pe toţi românii din ţară şi de pretutindeni să fim solidari, să fim uniţi unii faţă de ceilalţi, să respectăm indicaţiile şi legislaţia indicată de autorităţi pentru că este spre binele nostru, spre a ne proteja pe noi, pentru a fi cât mai mult cu cei dragi ai noştri.
Păstrând regulile şi indicaţiile autorităţilor, nu facem altceva decât să ne protejăm pe noi, să-i protejăm pe cei apropiaţi ai noştri, să uşurăm munca doctorilor din spitale, să nu fim povară pentru cei din mediul medical, de la spitale. Mai mult decât atât, sănătatea e un mare dar de la Dumnezeu, pe care trebuie să-l preţuim şi să-l păstrăm pentru că dacă ne-am născut sănătoşi, trebuie să fim sănătoşi.
Indicaţiile şi sfatul şi binecuvântarea mea ca duhovnic sunt să fim solidari şi să depăşim impasul şi încercarea aceasta”, a transmis preotul Ciprian Grădinaru pentruAgerpres, în contextul actual.