Marcel Ciolacu: „Sunt patru propuneri de premier: Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Vasile Dâncu și mai nou domnul Alexandru Rafila / Se va tranșa în interiorul Partidului Social Democrat, printr-un vot” (VIDEO)

Marcel Ciolacu: „Sunt patru propuneri de premier: Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Vasile Dâncu și mai nou domnul Alexandru Rafila / Se va tranșa în interiorul Partidului Social Democrat, printr-un vot” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Liderul social democraților a discutat duminică seara despre porcesul paralel de numărare a voturilor. Totodată, Marcel Ciolacu a discutat și despre opțiunile de premier pe care PSD le va avea, în urma alegerilor din 6 decembrie.

Avem un soft și avem o organizare cu totul specială. În acest moment la mine în birou începem să vedem primele rezultate. Avem patru succesiuni de numărărtoare a voturilor și de reverificare a fiecărui proces verbal. A fost o muncă și cu reprezentanții din secțiile de vot. Nu vrem să mai avem exemple ca cel de la Sectorul 1. Este important pentru democrația României, o democrație tânără să se închidă discuțiile că întotdeauna există fraude la alegeri, pentru că acest lucru descurajează românii să vină la vot (…) Am avut discuții cu mai mulți lideri politici, care în acest moment urmează să vadă dacă intră sau nu în parlament și dorim să unim aceste forțe în secțiile de votare să ne apărăm voturile (…)Am avut discuții cu domnul Victor Ponta și cu domnul Tomac, urmează să mai am astfel de discuții în următoarea jumătate de oră. Cu toții dorim să fie o numărătoare corectă”, a declarat Marcel Ciolacu, prin telefon, pentru B1 TV.

Variantele de premier al PSD

În cursul serii de duminică, Marcel Ciolacu a discutat în direct pe B1 TV și despre propunerile de premier pe care le va avea. „Sunt patru personalități ale partidului, venite propuneri și din partea mea și a colegilor meu, știți de domnul Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Vasile Dâncu și mai nou domnul Alexandru Rafila. Conform statului, acest lucru se va tranșsa în interiorul Partidului Social Democrat, printr-un vot. Este posibil să mai fie și alte propuneri. (…) În acest moment eu urmez calea Constituției. În Constituție spune clar, parodul cu cele mai multe voturi va fi invitat primul de către președintele României și va face prima propunere de premier. (…) Noi nu știm în acest moment care sunt ponderile partidelor și nu știm care sunt exact partidele care vor avea reprezentare parlamentară”, a explicat Marcel Ciolacu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:18 - Armata israeliană l-a ucis pe unul dintre cei mai importanți lideri Hezbollah
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)