Raed Arafat: Vaccinarea nu va fi obligatorie, dar cei vaccinați se vor bucura de mai multe drepturi. Șeful DSU a declarat că s-ar vaccina public anti-COVID

Raed Arafat: Vaccinarea nu va fi obligatorie, dar cei vaccinați se vor bucura de mai multe drepturi. Șeful DSU a declarat că s-ar vaccina public anti-COVID
Foto: gov.ro

Secretarul de stat Raed Arafat a afirmat, în cursul serii de vineri, că vaccinarea nu va fi obligatorie, însă cetățenii care se vor vaccina împotriva noului coronavirus se vor bucura de mai multe drepturi, printre acestea numărându-se și călătoriile.

Mai mult decât atât, Arafat a ținut să precizeze că vaccinarea nu va fi obligatorie, fiind un drept, ci nu o obligație. Pentru a convinge însă opinia publică de faptul că vaccinul este eficient, secretarul de stat a ținut să afirme că s-ar vaccina public, așa cum au declarat de-a lungul timpului și președintele Klaus Iohannis și ministrul Sănătății.

Arafat a precizat totuși că persoanele care se vor vaccina se vor bucura de mai multe drepturi, unul dintre ele fiind călătoriile în afara țării, având în vedere că multe companii aeriene cer testatul pentru COVID-19. „Vaccinarea este voluntară și nu este obligatorie, este un drept și nu o obligație”, a ținut secretarul de stat să precizeze, la Digi 24.

Raed Arafat s-arvaccina public

Pentru a combate o serii de zvonuri cu privire la vaccin, Arafat este de părere că vectorii de imagine din România ar trebui să se vaccineze în mod public împotriva COVID-19 și susține că el ar fi dispus să facă acest lucru în direct.

„Sunt dispus să mă vaccinez în direct, fără nicio problemă. Cei care sfătuiesc oamenii să se vaccine, ar trebui s-o facă public sau în direct, pentru că astfel trimit un mesaj puternic de încredere pentru opinia publică. Chiar dacă sunt sigur că vor apărea destui care să spună: „lăsăți, că a avut altceva în sticluță”.

Colegii care lucrează la comitetul de vaccinare fac un efort conjugat pentru realizarea vaccinării în masă. Ei și-au făcut nivelul de vaccinare al populației, dar totul depinde de oameni. Cred că putem ajunge la 70%. Vor fi centre deschise, va fi vaccin, dar rămâne că omul să accepte să se vaccineze”, a declarat Arafat vineri, la Realitatea.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`