Raed Arafat: Persoanele care se întorc în țară din zonele care necesită carantinare nu vor fi supuse măsurii dacă au fost infectate în ultimele 90 de zile

Raed Arafat: Persoanele care se întorc în țară din zonele care necesită carantinare nu vor fi supuse măsurii dacă au fost infectate în ultimele 90 de zile
Foto: gov.ro

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat la sfârșitul ședinței de Guvern de vineri că a fost adoptată Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență în baza căreia s-a emis modificarea Hotărârii privind starea de alertă. A fost de asemenea aprobată propunerea ca persoanele care se întorc din zone care necesită carantina să nu fie supu eacestei măsuri dacă au fost infectate în ultimele 90 de zile:

„Astăzi a fost adoptată Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență în baza căreia s-a emis modificarea Hotărârii privind starea de alertă. De menționat că în cadrul Hotărârii CNSU s-a mai introdus un articol sau o solicitare care a fost aprobată prin care persoanele care se întorc în țară din zonele care necesită carantinare nu vor fi supuse carantinării dacă au fost infectate în ultimele 90 de zile și pot dovedi acest lucru printr-un act medical, cu condiția ca infecția să nu fie depistată în ultimele 14 zile”, a precizat Raed Arafat.

Acesta a precizat că urmează să fie publicat în monitorul oficial un ordin care va stabili cum se va desfășura activitatea în interiorul piețelor redeschise și cum o să fie modul în care se vor aplica regulile sanitare în interiorul piețelor.

“Dacă nu este menționat înseamnă că în momentul publicării. Din cauza asta Ordinul ministrului Sănătății trebuie să apară astăzi”, a explicat Raed Arafat.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`