Cum se va realiza programarea persoanelor care vor să se vaccineze pentru COVID-19

Cum se va realiza programarea persoanelor care vor să se vaccineze pentru COVID-19
foto: Hepta.ro / Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campanieie naționale de vaccinare anti-COVID-19, a explicat vineri cum vor fi preluate și cum se vor realiza programările pentru persoanele care vor să se imunizeze.

Toată activitatea de vaccinare se va desfășura în baza unei programări. Programarea se face într-o platformă unică, ce este în curs de dezvoltare.

Programarea se face telefonic, online sau prin intermediul medicului de familie.

Toată activitatea de vaccinare va fi monitorizată prin Registrul electronic național al vaccinărilor. Datele vor permite în timp aproape real monitorizarea numărului de persoane vaccinate.

„Pentru preluarea acestor apeluri, a acestor solicitări telefonice, va exista un call center care va direcționa și va efectua programarea persoanelor. Aceasta este prima opțiune. A doua opțiune, la nivelul fiecărui centru de vaccinare va fi disponibilă o persoană care va efectua programarea persoanei pe lista de vaccinare.

Fiecare persoană se va programa la centrul cel mai apropiat de localitatea de domiciliu, pentru a avea o distribuție uniformă. În acest sens au fost propuse și înființarea centrelor de vaccinare, să respecte densitatea populației de la un anumit nivel”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`