Vaccinarea anti-COVID se va realiza în trei etape. Valeriu Gheorghiță: Ne interesează protejarea celor mai vulnerabile categorii de persoane, care pot să dezvolte forme severe

Vaccinarea anti-COVID se va realiza în trei etape. Valeriu Gheorghiță: Ne interesează protejarea celor mai vulnerabile categorii de persoane, care pot să dezvolte forme severe

Vineri, la prezentarea strategiei și a campaniei de vaccinare anti-COVID în România, medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat că procesul se va demara în trei etape, prima categorie de populație care va fi vaccinată fiind reprezentată de personalul medical.

„Sunt prezentate etapele vaccinării, campaniei de vaccinare și prioritizarea grupelor de populație, în vederea vaccinării. După cum știm sunt trei etape principale de vaccinare:

Prima etapă este destinată tuturor lucrătorilor din sistemul medical, atât public de stat, cât și privat. Tuturor lucrătorilor din domeniul asistenței medico – sociale. Etapa a II-a este cea destinată persoanelor la risc să dezvolte forme severe, persoanelor vulnerabile și anume persoane cu vârsta peste 65 de ani, respectiv persoanele cunoscute cu boli cronice indiderent d ede vârsta acestora.

Ultima etapă a vaccinării va fi cea adresată populației generale. De asemenea, în etapa a II-a, cea care însoțește populația la risc, sunt incluse și persoanele care deservesc activități esențiale din infrastrcutura critică a statului.

Mai mult decât atât, criterile care au stat la baza stabilrii acestor etape de vaccinare sunt criterii unanim acceptate la nivel mondial, toate organismele internaționale folosesc aceleași criterii și anume criteriile epidemiologice care țin de rata de evoluție a cazurior în anumite regiuni geografice, criterile medicale care stau la baza acestor prioritizări: ne interesează protejarea celor mai vulnerabile categori de persoane, care pot să dezvolte forme severe și care în final, din păcate, se asociază cu un risc crescut chiar și de deces și care duc la o suprasolicitare a sistemelor medicale, indiferent de care țară vorbim.

”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID din România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`