Ludovic Orban: Cred că peste 80% din deciziile de adjudecare în procedurile de licitație sunt contestate fără motiv. O să încercăm să găsim o soluție ca să descurajăm contestațiile neîntemeiate (VIDEO)

Ludovic Orban: Cred că peste 80% din deciziile de adjudecare în procedurile de licitație sunt contestate fără motiv. O să încercăm să găsim o soluție ca să descurajăm contestațiile neîntemeiate (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a susținut o serie de declarații de presă, vineri, la Ministerul Transporturilor, în contextul participării sale la semnarea contractului pentru modernizarea liniei de cale ferată „București Nord – Jilava – Giurgiu Nord – Giurgiu Nord Frontieră, Lot 1: Redeschiderea circulației feroviare pe pod peste râul Argeș, între Vidra și Comana, Pod Grădiștea”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban: „Peste 80% din deciziile de adjudecare în procedurile de licitație sunt contestate fără motiv”

„Pot să vă spun că cred că peste 80% din deciziile de adjudecare în procedurile de licitație sunt contestate fără motiv. Contestă firme de pe locul 5, de pe locul 7, de pe locul 4, care au diferențe de preț față de firma câștigătoare semnificative și care nici măcar n-au o ofertă de calitate. Pur și simplu contestă ca să se afle în treabă – și aici o să încercăm să găsim o soluție ca să descurajăm aceste contestații neîntemeiate pentru a putea semna cât mai rapid contractele”, a explicat prim-ministrul, la o întrebare referitoare la acest subiect.

Ce a mai spus premierul, vineri, la Ministerul Transporturilor

Ludovic Orban a răspuns la mai multe întrebări, ocazie cu care a oferit noi detalii despre redeschiderea piețelor.

„Acum avem Comitet Național pentur Situații de Urgențe. Analizăm proiectul de hotărâre al CNSU după care avem ședință de guvern în care vom adopta modificările la Hotărârea de guvern privind starea de alertă în conformitate cu decizia CNSU pentru a permite redeschiderea piețelor, în condiții de protecție sanitară. De când se publică în Monitorul oficial Hotărârea de guvern și Ordinul ministrului sănătății și al ministrului agrrriculturii privind măsurile de protecție sanitară”, a declaratLudovic Orban.

Printre altele, el a vorbit și despre capacitatea de testare a României.

„În iunie s-au efectuat lunar 270.915 teste. În august, s-au efectuat 600.339 de teste, iar cel mai mare număr de teste s-a efectuat în noiembrie, 864.819 teste. Asta este evoluția capacității de testare, a testelor efectiv efectuate. Să te faci că nu vezi că 30 noiembrie, Ziua Sfântului Apostol Andrei, și 1 Decembrie, Ziua Națională, nu au fost zile libere mi se pare anormal. Se știe că în zilele libere există o capacitate mai mică de testare. Noi am crescut capacitatea față de ziua de duminică, care era ziua cu cel mai mic număr de teste, în care se fac statistic în medie cam 10.000 de teste – noi am crescut la 15.000, 16.000 de teste, deși erau zile libere”, a spus premierul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`