Cum testăm dacă măștile de protecție sunt conforme sau nu. Experiment B1 TV (VIDEO)

Cum testăm dacă măștile de protecție sunt conforme sau nu. Experiment B1 TV (VIDEO)
foto: Pixabay

Piața românească este plină de maști neconforme. Din 35 de milioane de măști verificate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, 32 de milioane nu respectau prevederile legale. Asta în condiţiile în care purtarea măştii este obligatorie, iar masca este principala armă în lupta împotriva COVID-19. Specialiştii ne spun cum putem stabili dacă o mască este bună sau nu, dacă este eficientă şi dacă ne protejează împotriva coronavirusului, relatează B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cum testăm dacă măștile de protecție sunt conforme sau nu

Un prim experiment este să încercăm să stingem flacăra de la o brichetă pe care o ținem la 10 centimetri distanță. Dacă masca este conformă, flacăra nu se va stinge. După cum putem obeserva flacăra nici măcat nu s-a mișcat. Dacă masca nu este conformă, flacăra se va stinge imediat.

Filtrul poate fi testat folosind bucăți mici de hârtie sau particule de praf. Dacă electricitatea statică le atrage, masca este de bună calitate. Dacă nu, este un fake, spun experții.

Peste 492.000 de cazuri de COVID-19 depistate în România. Mai bine de 381.000 de pacienți au fost declarați vindecați

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, joi,7.661 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național. Odată cu bilanțul prezentat joi numărul îmbolnăvirilor confirmate pe teritoriul României a urcat oficial la 492.211. Potrivit autorităților,381.001 pacienți au fost declarați vindecați.

Conform celor mai recente date, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.156. Dintre acestea, 1.252 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.170.013 teste. Dintre acestea, 32.120 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 20.420 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.700 la cerere.

Pe teritoriul României, 44.965 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.191 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 68.826 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 63 de persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`