Ce pedeapsă riscă mecanicul care ar fi condus metroul fiind în stare de ebrietate. Poliția Capitalei, precizări în direct pe B1 TV (VIDEO)

Ce pedeapsă riscă mecanicul care ar fi condus metroul fiind în stare de ebrietate. Poliția Capitalei, precizări în direct pe B1 TV (VIDEO)
Foto: facebook.com/pg/metrorexoficial.ro

Mecanicul unui metrou este anchetat, după ce ar fi condus garnitura de tren fiind în stare de ebrietate. Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, a precizat că a fost întocmit un dosar penal, iar „polițiștii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de părăsire a postului și prezența la serviciu sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, infracțiune pentru care „Codul penal prevede o pedeapsă de la 2, la 7 ani cu închisoarea”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Poliția Capitalei, precizări în direct pe B1 TV, după ce un mecanic ar fi condus metroul fiind în stare de ebrietate

„Evenimentul menționat de dumneavoastră a avut loc în urmă cu două zile, mai exact pe data de 2 decembrie, în jurul orei 16.30. Polițiștii (…), în timp ce se aflau în stația de metrou Dristor 2 din București, s-au sesizat și au declanșat niște verificări, după ce un tren a staționat prea mult pe peron, iar în rândul călătorilor s-a creat o stare de neliniște. Din verificări a reieșit faptul că mecanicul care manipula trenul respectiv ar fi fost sub influența băuturilor alcoolice. La fața locului a sosit în sprijin și un echipaj al Poliției Rutiere din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră care l-a testat pe mecanic, rezultatul fiind o alcoolemie de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mecanicul a fost condus la Institutul Național de Medicină Legală, unde au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Tot din urma acestui eveniment s-a întocmit și un dosar penal, în care polițiștii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de părăsire a postului și prezența la serviciu sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a explicat Ciprian Romanescu, vineri dimineață, în direct pe B1 TV.

Întrebat ce pedeapsă riscă mecanicul în această speță, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei a explicat: „Pentru săvârșirea acestei infracțiuni, de părăsire a postului și prezență la serviciu sub influența alcoolului sau a altor substanțe, Codul penal prevede o pedeapsă de la 2, la 7 ani cu închisoarea”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`