OMS: Promisiunea privind vaccinurile împotriva COVID-19 e fenomenală și are potențialul de a schimba jocul

OMS: Promisiunea privind vaccinurile împotriva COVID-19 e fenomenală și are potențialul de a schimba jocul
foto: Hepta.ro / DPA Images / Pavlo Gonchar

Promisiunea privind vaccinurile împotriva COVID-19 este „fenomenală” și are potențialul de a „schimba jocul”, a subliniat Hans Kluge, director regional pentru Europa în Organizația Mondială a Sănătății, într-o informare de joi, transmite Reuters.

Directorul OMS Europa, despre promisiunea privind vaccinurile împotriva COVID-19

Vorbind de la Copenhaga, oficialul a precizat că este de așteptat ca aprovizionarea să fie limitată în fazele inițiale și că țările trebuie să decidă cine are prioritate, deși OMS a explicat că există un „consens” tot mai mare că primii beneficiari ar trebui să fie oamenii în vârstă, angajații sectorului medical și persoanele cu comorbidități.

Marea Britanie a aprobat, miercuri, utilizarea pe scară largă a vaccinului dezvoltat de Pfizer Inc și BioNTech împotriva COVID-19. Premierul britanic Boris Johnson a catalogat decizia autorității medicale de reglementare din arhipelag de a da undă verde serului ca o victorie globală, cu toate că a recunoscut că există provocări logistice în ceea ce privește vaccinarea întregii țări de 67 de milioane de locuitori.

Cum arată situația în România. Ședința CSAT, joi, pentru Strategia de vaccinare anti-COVID-19

La Palatul Cotroceni a început, joi, la ora 15, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care este condusă de către președintele Klaus Iohannis, în sistem de videoconferință. Pe ordinea de zi a evenimentului este inclusă tematica referitoare la Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România.

Până astăzi, 3 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 492.211 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată datele comunicate joi de către Grupul de Comunicare Strategică, care a mai precizat printre altele că381.001 pacienți au fost declarați vindecați. Tot până astăzi, 11.876 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

La bilanțul prezentat joi au fost raportate7.661 de cazuri noi de COVID-19 și211 de decese (125 bărbați și 86 femei) înregistrate pe un interval de 24 de ore.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.156. Dintre acestea, 1.252 sunt internate la ATI.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`