Cristian Diaconescu (PMP): România are o șansă istorică. Îi rog pe cei care votează să se gândească la faptul că ziua de mâine depinde de eficiența politicienilor pe care îi aleg azi (VIDEO)

Cristian Diaconescu (PMP): România are o șansă istorică. Îi rog pe cei care votează să se gândească la faptul că ziua de mâine depinde de eficiența politicienilor pe care îi aleg azi (VIDEO)
Foto: Cristian Diaconescu / Facebook

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, acum candidat PMP la Senat, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că, prin cele 80 de miliarde de euro de care va dispune, România are o șansă istorică la dezvoltare pe care nu-și permite să o irosească. Investirea acestor bani depinde, însă, de priceperea și responsabilitatea decidenților politici. Prin urmare, el i-a îndemnat pe români să se gândească bine pe cine votează la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Cristian Diaconescu a mai ținut să precizeze că PMP și PNL nu sunt pe poziții divergente și, odată învestiți cu votul cetățenilor, lucrurile vor merge foarte bine între cele două partide.

Cristian Diaconescu: PMP și PNL nu sunt pe poziții divergente

„În opinia mea, PMP și PNL nu sunt pe poziții divergente, antagonice. Sigur, mai sunt elemente de reglat la nivelul comunităților, dar, odată ce votul cetățenilor ne va confirma și vom putea forma o alianță de guvernare, din acel moment, lucrurile vor merge foarte bine”, a declarat Cristian Diaconescu, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Și lideri din PNL au semnalat o apropiere a partidului de PMP, în detrimentrul USR-PLUS.

„Alianța naturală e cu PMP, pentru că au fost singurii parteneri loiali care au stat lângă PNL în lupta din Parlament cu PSD. Din păcate, sondajele ne arată că nu am putea face doar noi și atunci mai e nevoie și de UDMR pentru a face majoritatea, din păcate nu extrem de confortabilă. Venirea USR în această alianță va genera majoritate pentru schimbarea Constituției”, a declarat, marți seară, Florin Roman, liderul deputaților PNL, pentru B1 TV.

Roman a insistat că e nevoie și de USR-iști pentru modicarea Constituției, deși ei, personal, nu are încredere în ei: „Ce încredere pot să am eu într-un partener care de un an de zile atacă PNL, în loc să atace PSD? Eu personal nu am încredere că pot lucra cu acești oameni”.

La începutul lunii, Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, declara că, dintre PMP și USR, ar alege să intre la guvernare alături de partidul lui Eugen Tomac: „PMP, la fel ca PNL, se află în familia europeană PPE. Avem aceleași valori creștin-democrate. Românii trebuie să știe că, în acest moment, PMP și PNL dețin doar 27% din Parlament, motiv pentru care nu s-au putut face schimbări structurale, deși ne-am dorit”.

O poziție similară a avut și Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL: „Prioritatea noastră este să facem un Guvern împreună cu partidele care ne sunt colege în PPE, aici mă refer la PMP şi UDMR, iar în ipoteza în care nu există suficientă reprezentativitate pentru obţinerea majorităţii, indiscutabil, intră în discuţie şi USR PLUS. (…) Cred că e o chestiune firească, pe linie europeană și doctrinară”.

Cristian Diaconescu: România e în fața unei șanse istorice. E nevoie de solidaritate politică internă

Diaconescu a mai spus că suma de 80 de miliarde de euro destinată României reprezintă o șansă istorică de dezvoltare a țării nostre, dar nu e suficient: mai e nevoie de solidaritate politică internă și decidenți politici responsabili.

„Sunt convins, în ceea ce privește situația sanitară și criza economică, românii știu la ce să se aștepte și evident că își îndreaptă atenția spre cei în care își investesc încrederea. În acest moment, singurul mesaj, nu electoral, singurul mesaj semnficativ pentru țară – și veți vedea de luni încolo cât de important e acest lucru – e cum ne vom descurca, cum vom elabora și cum vom negocia la Bruxelles Planul național de redresare și reziliență. De acolo vin banii, 30 de miliarde din fondul de reziliență, restul din bugetul UE. Ne gândim la 80 de miliarde, pentru că ne gândim că vom fi performanți din acest punct de vedere. Fără solidaritate politică internă mi se pare imposibil, iar a rata o șansă istorică, mi se pare mie în acest moment, e o chestiune care ține de siguranță națională”, a mai declarat candidatul PMP la Senat, pentru B1 TV.

El a precizat apoi că la nivel mondial, și implicit în Uniunea Europeană, se manifestă o competiție acerbă pentru lichidități. De exemplu, în aprilie, italienii i-au transmis că au nevoie de 550 de miliarde de euro pentru redresare, în condițiile în care întregul plan al UE e de 750 de miliarde.

„Competiția va fi una acerbă. În această competiție nu ne permitem hoție în România, indiferent de culoare politică. Îi rog pe cei care votează, și sper să fie cât mai mulți, să se gândească la faptul că ziua de mâine depinde de eficiența politicienilor pe care îi aleg azi”, a mai declarat Cristian Diaconescu, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:36 - Kosovo amenință cu o acțiune la TAS după scandalul de la meciul cu România. Mai nou acuzațiile îi vizează și pe fotbaliștii români, nu numai pe fani
23:16 - Trafic blocat pe Valea Oltului după un accident violent
22:54 - Atac cu cuțitul la o școală din China. Cel puțin opt morți și 17 răniți
22:30 - Iulian Fota, despre nerecunoașterea Kosovo: Nu e definitivă, ci e condiționată / Probabil că la vremea respectivă au fost ceva griji legate de Transnistria / România a făcut o anumită flexibilizare (VIDEO)
22:04 - Florin Spătaru: PSD n-a făcut altceva decât să readucă România pe o cale stabilă și vrea să guverneze în continuare împreună cu PNL. Elena Lasconi se crede stăpâna inelelor (VIDEO)
21:46 - Radu Mihaiu: PSD este cel mai mare rău care se poate întâmpla acestei țări / Ne e foarte greu să îi separăm pe Ciolacu de Ciucă (VIDEO)
21:23 - Marcel Ciolacu, despre meciul cu Kosovo: Cred că e corect ca România să câștige cu 3-0 la masa verde / Nu am vrut să arătăm în mass-media cum au fost primiți suporterii români în Kosovo. A fost ceva care îți lasă un gust amar (VIDEO)
21:03 - Robert Sighiartău: PSD se pregătește, în cazul în care câștigă alegerile prezidențiale, la o guvernare cu AUR. Vor schimba denumirea acestui partid, se vor rupe mai mulți parlamentari (VIDEO)
20:44 - Olaf Scholz spune că a fost surprins pozitiv de discuția cu Donald Trump. Au vorbit „pe larg despre Ucraina”
20:20 - Mihai Tudose, după acuzațiile de blat PSD-AUR: Schema cu băgat jetoane la sondaje ca să pară Ciucă mai dolofan nu mai funcționează. Locul 5 din sondaje mă face să cred că, de fapt, PNL-ul îi dă voturi lui Simion