SUA și UE pun la punct planul anti-China. Administrația Joe Biden schimbă strategia

SUA și UE pun la punct planul anti-China. Administrația Joe Biden schimbă strategia
Foto: Hepta - Abaca Press / CNP/ABACA

China continuă evoluția economică într-un ritm accelerat, în timp ce Statele Unite ale Amercii și Uniunea Europeană pregătesc contraofensiva, informează Financial Times, citând un plan european.

În administrația Joe Biden, Uniunea Europeană urmărește o apropiere mult mai bună față de Statele Unite.

„În calitate de societăţi democratice deschise şi economii de piaţă, UE şi SUA sunt de acord cu privire la provocarea strategică prezentată de asertivitatea internaţională tot mai mare a Chinei, chiar dacă nu sunt întotdeauna de acord în privinţa celei mai bune modalităţi de o a aborda”, se arată în planul european, potrivit Financial Times.

Restart în relațiile economice UE – SUA

Documentul elaborat de europeni va fi supus aprobării liderilor statelor membre în perioada 10-11 decembrie, în cadrul unei noi reuniuni a Consiliului European. Astfel, în timpul administrației Biden, ar urma să se amelioreze relațiile economice între cele două mari comunități.

La începutul lui noiembrie, Uniunea Europeană a impus tarife uriașe pentru Statele Unite, în valoare de până la 4 miliarde de dolari, represalii la subvențiile americane acordate Boeing.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`