Strategia de vaccinare anti-COVID 19 din România va fi discutată săptămâna viitoare în CSAT

Strategia de vaccinare anti-COVID 19 din România va fi discutată săptămâna viitoare în CSAT
Foto: presidency.ro

Administrația Prezidențială a anunțat joi, 26 noiembrie, că strategia de vaccinare anti-COVID din România va fi discutată săptămâna viitoare într-o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Președintele Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a țării pe 3 decembrie, pentru a discuta strategia de vaccinare anti-Covid

„Joi, 3 decembrie a.c., începând cu ora 15:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în sistem de videoconferință”, se arată într-un comunicat transmis joi de PreşedinţiaRomâniei.

Klaus Iohannis, despre cum vor fi vaccinați românii: La locul de muncă, centre fixe și mobile

În urmă cu câteva zile, președinteleKlaus Iohannis a explicat,după o ședință cu reprezentanții MAI, MApN și ai Ministerului Sănătății, cum va arăta campania de vaccinare. Șeful statului a afirmat că vaccinulva fi administrat etapizat populației, la locul de muncă, în centre special amenajate și inclusiv „drive-through”.

”Conform strategiei, din grupurile prioritare pentru vaccinare împotriva SARS-CoV2 fac parte: personalul din domeniul sănătății, tot personalul din domeniul sănătății, ca și cel din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

Vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare și inițierea acestora vor fi stabilite în funcție de aprobarea, producția și alocarea unuia sau mai multor vaccinuri către fiecare țară, folosindu-se o procedură specifică în funcție de vaccin.

Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-through pentru celelalte categorii de populație.”, a spus Klaus Iohannis, după ședințacu reprezentanții MAI, MApN și ai Ministerului Sănătății.

Şeful statului a precizat că vaccinurile, odată aprobate de organismele internaţionale de profil, sunt „sigure, eficiente şi reprezintă singura soluţie viabilă de a pune capăt acestei pandemii”.

În plus, el a reiterat necesitatea respectării măsurilor de prevenţie.

„Vaccinul anti-COVID a devenit, la ora actuală, speranţa noastră de a ne reîntoarce cât mai curând la o viaţă normală. La începutul pandemiei a existat foarte multă incertitudine, au fost foarte multe necunoscute care au transformat lupta cu virusul SARS-CoV-2 într-o veritabilă cursă pe care am dus-o împotriva unui adversar redutabil, însă acum, când vaccinurile s-au transformat într-o certitudine, începem să întrezărim, cu optimism, ieşirea din această criză medicală de proporţii.Până atunci, oricât de greu ne-ar fi, trebuie să avem răbdare, să respectăm cu responsabilitate măsurile de prevenţie aflate în vigoare, care încep să dea rezultate, pentru că evoluţia pandemiei la noi în ţară rămâne în continuare una deosebit de îngrijorătoare”, a transmis Iohannis.

Reamintim faptul că președintele KlausIohannis a subliniat miecuri, 25 noiembrie,că se va vaccina public împotriva virusului COVID-19„dacă se crede că asta ar ajuta”.

„Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu, nu am nicio problemă cu asta. Eu sunt pentru vaccinare, personal sunt pentru vaccinare”, a spus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Mă simt președintele României, ceea ce am și fost de 4 ani, pentru că noi n-am avut președinte
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)