Donald Trump, două succese de etapă în instanțe: Un tribunal a blocat certificarea rezultatelor din Pennsylvania, iar în Nevada va fi organizată o audiere cu privire la acuzațiile de fraudă electorală

Donald Trump, două succese de etapă în instanțe: Un tribunal a blocat certificarea rezultatelor din Pennsylvania, iar în Nevada va fi organizată o audiere cu privire la acuzațiile de fraudă electorală
foto simbol: Hepta.ro / Zuma Press / Pavlo Gonchar

Lupta juridică pe care o poartă președintele în exercițiu Donald Trump în ceea ce privește alegerile prezidențiale americane a înregistrat o victorie rară miercuri, când un tribunal din Pennsylvania s-a alăturat republicanilor care contestă rezultatele din acest stat, scrie The Washington Times, care notează că judecătorul a oprit continuarea procesului statal de certificare a rezultatelor.

Un tribunal din Pennsylvania a blocat certificarea rezultatelor electorale din acest stat

Deși e departe de a întoarce proiecțiile naționale care îl plasează pe Joe Biden în postura de președinte-ales al Statelor Unite, succesul din instanțăține în viață ipoteza lui Donald Trump, care susține că rezultatele din Pennsylvania au fost afectate de o manipulare pe scară largă a buletinelor de vot. De altfel, el pune la îndoială și rezultatele din alte state, precum Michigan, Georgia, Wisconsin și Arizona.

Între timp, tot în Pennsylvania, congresmenii republicani au desfășurat o audiere informală pe tema acuzațiilor de fraudă masivă și a presupuselor iregularități din procesul de numărare a voturilor.

„Tot ce cerem este să ascultați faptele pe care le prezentăm și apoi să le evaluați”, a declarat Rudolph W. Giuliani, principalul avocat din echipa juridică a lui Donald Trump.

Rudy Giuliani a prezentat martori care susțin că, în ciuda sarcinii lor de observatori de vot republicani, au fost împiedicați să inspecteze voturile prin corespondență în Philadelphia, Pittsburgh și de altfel oriunde altundeva în acest stat. Potrivit echipei de campanie a lui Donald Trump, peste 670.000 de buletine de vot nu au fost verificate corespunzător și ar trebui înlăturate.

O instanță din Nevada a fost de acord cu organizarea unei audieri privind acuzațiile de fraudă

Tot ziua de miercuri i-a adus un alt succes de etapă președintelui Donald Trump, care, deși a încuviințat demararea procedurilor formale de tranziție către viitoarea administrație, susține în continuare că este adevăratul câștigător al alegerilor prezidențiale americane și contestă integritatea scrutinului.

Un judecător din Nevada a fost de acord să permită echipei lui Trump să prezinte presupusele probe care, potrivit campaniei republicane, vor scoate în lumină frauda și ilegalitățile care ar fi viciat rezultatul din acest stat – de altfel, ei susțin că sunt suficiente cât să inverseze deznodământul și să devină un exemplu pentru acțiunile demarate în instanțele din alte state, transmite Washington Examiner.

Conform oficialilor din echipa lui Trump, un judecător a dispus organizarea unor audieri în data de 3 decembrie și va permite 15 depoziții. Echipa de campanie susține că probele pe care le va prezenta ar putea rezulta în respingerea a zeci de mii de voturi prin corespondență în Comitatul Clark, unde Biden l-a depășit pe Trump.

„Vești mari în Nevada: un Judecător le-a permis Republicanilor NV (n.r. – din Nevada) să prezinte descoperirile privind o fraudă electorală pe scară largă, într-o audiere din 3 decembrie. Acum, americanii vor auzi probele de la cei care au văzut cu ochii lor ceea ce s-a întâmplat – un pas critic pentru transparență și remedierea (n.r. – situației) buletinelor de vot ilegale. Țineți aproape”, a scris Mark Meadows pe Twitter, șeful de cabinet de la Casa Albă.

Matt Schlapp, președintele Uniunii conservatorilor americani și unul dintre cei care conduce cazul din Nevada, a spus pentru Secrets: „Ne dă o șansă reală, dacă nu altceva, să începem să arătăm acest nivel istoric de fraudă”. El susține că presupusele probe deținute de republicani, care ar scoate în lumină o fraudă la voturile prin corespondență, sunt de ajuns pentru a întoarce rezultatul din acest stat.

Statul Nevada (6 electori) a certificat rezultatele de la alegeri, marți, iar Joe Biden a fost dat câștigător și în acest stat. La fel s-a întâmplat și în Pennsylvania (20 de electori) inițial.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`