Eugen Tomac (PMP): Avem obligația să dăm țării o majoritate și un guvern capabil să fructifice oportunitățile pe care ni le oferă viața în această perioadă de criză (VIDEO)

Eugen Tomac (PMP): Avem obligația să dăm țării o majoritate și un guvern capabil să fructifice oportunitățile pe care ni le oferă viața în această perioadă de criză (VIDEO)
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Eugen Tomac a explicat că, dincolo de calculele politice, există o realitate, și anume că țara „traversează una dintre cele mai dure crize”. După alegeri, spune președintele PMP, „România trebuie rapid să își stabilească o majoritate care susține un program de guvernare pliat pe priorități și capabil să atragă resursele pe care le avem la dispoziție, pentru autostrăzi, pentru spitale, pentru școli, pentru a crea locuri de muncă bine plătite, astfel încât să avem mai mulți bani la bugetul de stat și pentru Sănătate, și pentru Educație”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Eugen Tomac, în direct pe B1 TV: „Dincolo de calculele politice, există o realitate, și anume că România traversează una dintre cele mai dure crize”

Întrebat de Silviu Mănăstire la „Dosar de politician”, miercuri seară, unde se regăsește PMP în această posibilă ecuație de guvernare PNL – USR-PLUS expusă public astăzi de președintele Klaus Iohannis, Eugen Tomac a răspuns: „Dincolo de calculele politice, există o realitate, și anume că România traversează una dintre cele mai dure crize. Pe lângă criza de sănătate, ne paște și o criză economică fără precedent. Eu cred cu tărie – și pentru asta milităm – că dincolo de declarații politice există niște așteptări din partea cetățenilor și avem obligația să dăm țării o majoritate și un guvern capabil să fructifice oportunitățile pe care ni le oferă viața în această perioadă de criză. Aceste priorități trebuie setate pe tot ceea ce a stabilit și Uniunea Europeană, pentru că, dacă nu ne vom construi un program de guvernare pliat pe prioritățile Uniunii Europene pentru a putea atrage cât mai mulți bani în următoarea perioadă și bineînțeles pentru a reforma statul, depolitiza Sănătatea, depolitiza Educația, nu vom reuși să facem progrese – nici cu USR, nici fără USR, nici cu UDMR, nici fără UDMR. Cred că țintele noastre trebuie să fie axate pe prioritățile pentru țară, pentru că, dacă nu vom reuși să salvăm locurile de muncă, să creăm noi locuri de muncă, să le dăm românilor perspectiva că există soluții pentru a ieși rapid din criza în care intrăm, va fi foarte complicat”.

Președintele PMP a subliniat că, în această perioadă de pandemie, dezbaterile „sunt prea puține”, deși „sunt necesare”.

„Pentru că numai campanie nu poți numi ceea ce se întâmplă acum – n-ai cum, eu vin de la Bacău, de la Brăila, n-am avut cum discuta cu cetățenii pentru că e starea aceasta de tensiune totală cu criza COVID – dar, dincolo de aceste chestiuni, trebuie să avem maturitatea necesară pentru a da țării un guvern, o majoritate capabilă să fructifice oportunitățile pe care le avem. Pentru că cei 80 de miliarde de euro pot rămâne doar o promisiune pe hârtie dacă mai ratăm niște ani. Am avut doi ani ratați, cu guvernul Dăncilă, cu această situație generată de pandemie, 2019-2020 sunt ani pierduți. Tocmai de aceea cred că, după 7 decembrie, România trebuie rapid să își stabilească o majoritate care susține un program de guvernare pliat pe priorități și capabil să atragă resursele pe care le avem la dispoziție, pentru autostrăzi, pentru spitale, pentru școli, pentru a crea locuri de muncă bine plătite, astfel încât să avem mai mulți bani la bugetul de stat și pentru Sănătate, și pentru Educație. Acestea sunt prioritățile și aici ne vedem noi, cei din PMP, alături de o echipă capabilă să răspundă acestor cerințe care sunt obligatorii. Suntem condamnați să facem ceva!”, a mai adăugat Eugen Tomac, președintele PMP.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`