Gest impresionant în plină pandemie. Zeci de medici din Grecia renunță la statutul de parlamentari pentru a lucra în spitale

Gest impresionant în plină pandemie. Zeci de medici din Grecia renunță la statutul de parlamentari pentru a lucra în spitale
Sursa foto: Hepta

Douăzeci și unu de medici care sunt membri în Parlamentul Greciei au anunţatcă vor reveni să lucreze în spitalele elene pentru a uşura astfel povara cu care se confruntă sistemul medical din această ţară pe durata pandemiei de coronavirus.

”Locul meu este în acest moment alături demedici şi de infirmiere”

Primul medic care a făcut acest anunţ a fost medicul pneumolog Giorgios Lamproulis. Acesta ocupă funcția de vicepreşedinte înParlamentulelen. De asemenea, el este membru al Partidului Comunist din Grecia (KKE), conform DPA.

Giorgios Lamproulis a cerut luni să fie exonerat temporar de îndatoririle sale de parlamentar pentru a putea să lucreze într-o clinică medicală din oraşul său natal, Larissa.

„După părerea mea, locul meu este în acest moment alături de colegii mei, alături de medici şi de infirmiere”, a declarat el.

Ulterior, el i-a îndemnat și pe colegii săi din Parlamentul Greciei să îi urmeze exemplul. În urmaapelului său public, alţi 20 de medici parlamentari – radiologi, chirurgi şi specialişti în microbiologie – au părăsit Parlamentul de la Atena pentru a lucra în diferite spitale de pe teritoriul Greciei.

Grecia esteîn lockdown parțial

În urmă cu trei săptămâni, Grecia a intrat în lockdown parțial. Autoritățile elene au recurs la aceastămăsură pentru combaterea celui de-al doilea val de COVID-19 cu care se confruntă în prezent.

Astfel, s-au impusrestricţii de circulaţie pe timp de noapte şi închiderea timp de o lună a barurilor, restaurantelor şi sălilor de sport în nordul ţării şi regiunea Attica, ce include Atena.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakisa precizat că „aceste reguli se concentrează pe două surse care sunt verificabile, favorabile răspândirii virusului: divertismentul şi deplasarea oamenilor”.

Şcolile şi magazinele reţelelor de retail în special au rămas deschise.

De la debutul crizei epidemice și până în momentul de față, în Grecia au fost raportate 99.439 de cazuri de infecție cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2. Dintre acestea, doar9.989 de persoane s-au vindecat de malaria respiratorie. Bilanțul victimelor a ajuns la 1.989.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`