Eugen Tomac: La ora actuală suntem într-o bătălie pentru a câștiga timp până când vor apărea vaccinurile / Cred că orice român ar fi de acord ca primii cetățeni vaccinați să fie cadrele medicale (VIDEO)

Eugen Tomac: La ora actuală suntem într-o bătălie pentru a câștiga timp până când vor apărea vaccinurile / Cred că orice român ar fi de acord ca primii cetățeni vaccinați să fie cadrele medicale (VIDEO)
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Eugen Tomac, președintele PMP, a subliniat că în toată Europa, la ora actuală, se discută despre nevoia de a pregăti populația pentru momentul vaccinării împotriva COVID-19, mesaje ce conturează la orizont „o perspectivă de a începe să oprim pericolul pe care îl seamănă acest virus”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Eugen Tomac, despre vaccinarea împotriva COVID-19, în direct pe B1 TV

„Este limpede că la ora actuală suntem într-o bătălie pentru a câștiga timp până când vor apărea vaccinurile. La ora actuală, în toată Europa, despre asta se discută, despre nevoia de a pregăti populația. Aceste mesaje au acest scop, și anume de a transmite că există, totuși, o perspectivă de a începe să oprim pericolul pe care îl seamănă acest virus. (…) Subliniez încă o dată. Dacă statul ar fi avut toate instrumentele și voința politică necesară, și eu sunt de acord că piețele trebuie păstrate deschise, și eu sunt de acord că școlile pentru copii până la 12 ani trebuie păstrate deschise exact așa cum sunt deschise în Germania, în Spania, în Franța, în Belgia sau Italia, deci din acest punct de vedere nu am aceeași abordare ca Guvernul, dar cred că anumite restricții trebuie păstrate tocmai pentru că altă formulă prin care să putem diminua efectele și răspândirea acestui virus nu avem. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt destul de clare și eu cred că orice român ar fi de acord ca primii cetățeni care trebuie vaccinați atunci când va sosi acest vaccin în țară – și eu cred că va sosi până la sfârșitul lunii decembrie – sunt cadrele medicale, pentru că ele sunt cele mai expuse, și bineînțeles cetățenii care se află în prima linie și în contact cu tot ceea ce ține de Sănătate și nu numai. Aici lucrurile intră într-o logică firească”, a declarat Eugen Tomac, președintele PMP, luni seară, în direct pe B1 TV.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, luni, 4.207 cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național, astfel că numărul îmbolnăvirilor confirmate pe teritoriul României de la izbucnirea crizei sanitare a urcat la 422.852. Potrivit autorităților,296.844 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 10.177 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. Între 22 noiembrie, ora 10, și 23 noiembrie, aceeași oră,au fost raportate 130 de decese (74 bărbați și 56 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, București, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Galați, Ilfov, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vrancea și Vaslui.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`