Veteranul Radu Theodoru: Munții Făgăraș nu sunt de vânzare / Nostra Silva: Apelul europarlamentarilor, un atac care va înceta numai când românii nu vor mai fi proprietari pe teritoriul României, ci miliardarii „miloși” de la Conservation Carpathia

Veteranul Radu Theodoru: Munții Făgăraș nu sunt de vânzare / Nostra Silva: Apelul europarlamentarilor, un atac care va înceta numai când românii nu vor mai fi proprietari pe teritoriul României, ci miliardarii „miloși” de la Conservation Carpathia
foto: Nostra Silva

Generalul maior aviator Radu Theodoru, veteran de război și cunoscut scriitor, a sărit în apărarea Nostra Silva și a Munților Făgăraș, care sunt pe cale să fie însușiți printr-o schemă filantropică de către un conglomerat de miliardari străini reuniți sub denumirea de „Conservation Carpathia”.

Poziția veteranului român vine în contextul în care eurodeputata germană Viola von Cramon-Taubel a inițiat un apel adresat Comisiei Europene, cerând „acțiuni imediate” de salvare a pădurilor României.

Viola von Cramon,în acest comunicat, acuză România că dezastrul din păduri a atins „proporţii inimaginabile“, conservaţioniştii estimând un volum tăiat ilegal de 80 milioane metri cubi în ultimii ani, ceea ce a produs „daune masive biodiversităţii“.Scrisoarea a fost publicată în 11 noiembrie și a fost asumată de 82 de europarlamentari, patru dintre ei din România – Vlad Botoș, Nicolae Ștefănuță și Ramona Strugariu de la USR-PLUS, respectiv Victor Negrescu de la PSD, care ulterior și-a retras semnătura.

Eurodeputații-semnatari au invocat „încălcări masive” ale prevederilor din regimul Siturilor Natura 2000 și a Siturilor UNESCO, însă miza adevărată se regăsește în a doua pagină a scrisorii, în paragraful în care Viola von Cramon îi păcălește pe ceilalți 82 de europarlamentari în încercarea de a salva imaginea prietenilor miliardari din Conservation Carpathia, potrivit Nostra Silva(Federația Proprietarilor de Păduri și Pășuni din România).


Nostra Silva: „În mijloc, europarlamentarul german Viola von Cramon-Taubadel, flancată de Barbara Promberger Furpass şi Christoph Franz Johannes Promberger, directorii Fundaţiei Conservation Carpathia

Nostra Silva notează că „niciunul din ceilalţi 82 de europarlamentari nu cunoaşte în mod direct cazul Conservation Carpathia şiau crezut-o, pe cuvânt, pe colega lor, Viola von Cramon, care le-a relatat exclusiv ceea ce au informat-o partenerii ei, familia Promberger, alături de care a petrecut un «tur de vară»în România, în urma căruiaa rezultat acest podcast”.

„Ne întrebăm, în mod legitim, dacă şi europarlamentarul Viola von Cramon a beneficiat de aceleaşi plimbări cu elicopterul, pe banii Conservation Carpathia, dupămodelul fostului ministru al mediului, Cristina Paşca Palmer?Iată cum, prin lobbyul familiei Promberger şi al miliardarilor de la Conservation Carpathia, România este, încă o dată, ţinta unei campanii de dezinformare la nivelul Comisiei Europene.Dezinformare care a ţintit, în mod special, şi Nostra Silva– Federaţia Proprietarilor de Păduri şi Păşuni din România”, se mai arată în comunicatul Nostra Silva.

Potrivit Nostra Silva,„apelul europarlamentarilor este un atac la adresa proprietăţii private şi publice din România, drept de proprietate ce este exercitat cu o «lăcomie nemiloas㻺i prin «corupţie generalizată».Un atac ce-l are ca model peLenin, după care proprietarii de imobile sunt «persoane a căror profesie este trȃndăvia»(Lenin,Imperialismul, stadiul cel mai înalt al capitalismului, Editura Partidului Comunist Romȃn, Bucureşti, 1945, pagina 122). Mai nou, apud Viola von Cramon şi consorţii,profesia proprietarilor de păduri din România(inclusiv a proprietarului Statul Român) este lăcomia şi corupţia.Un atac ce va înceta numai atunci când românii nu vor mai fi proprietari pe teritoriul României, ci miliardarii «miloşi»de la Conservation Carpathia…”.

O serie de întrebări adresate de Nostra Silva parlamentarilor-semnatari ai apelului către Comisia Europeană:

  • În ce sistem de drept europeanaducerea la cunoştinţa publicului a unor hotărâri judecătoreştiprin care Fundaţia Conservation Carpathia şi Christoph Franz Johannes Promberger au fost obligaţi să plătească 50.000 leidaune moraleNostra Silva şi av. Bogdan Ioan Tudor Todoran reprezintă o “campanie de calomniere şi defăimare” îndreptată împotriva miliardarilor ce şi-au propus să cumpere Munţii Făgăraş?
  • Cele două hotărâri definitive ale Judecătoriei Câmpulung (aicişiaici), prin care s-a stabilit că miliardarii Conservation Carpathia au cumpăratilegaldrepturi în Obştea Moşnenilor Rucăreni reprezintă tot o “campanie de calomniere şi defăimare“?
  • Are loc în Româniao conspiraţie a autorităţii judecătoreşti, a justiţiei, împotriva Fundaţiei Conservation Carpathia şi a miliardarilor care finanţează acapararea terenurilor în România?
Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Mă simt președintele României, ceea ce am și fost de 4 ani, pentru că noi n-am avut președinte
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)