Europa se pregătește de primul Crăciun în vremea pandemiei / Autoritățile belgiene, mesaj pentru Moș Nicolae: „Păstrează distanța, spală-te pe mâini și poartă mască atunci când e necesar”

Europa se pregătește de primul Crăciun în vremea pandemiei / Autoritățile belgiene, mesaj pentru Moș Nicolae: „Păstrează distanța, spală-te pe mâini și poartă mască atunci când e necesar”
foto: Pixabay

Guvernele din Europa, continent care a înregistrat un sfert din bilanțul global de cazuri confirmate de COVID-19 și decese legate de această boală infecțioasă, încearcă să adapteze regimurile naționale de restricții astfel încât să le permită familiilor să celebreze Crăciunul fără să răspândească prea mult virusul, transmite Reuters.

Europa se pregătește de primul Crăciun în vremea pandemiei de COVID-19

Cele mai multe dintre ele ar putea prezenta planurile pentru Crăciun chiar în această săptămână, iar majoritatea ar intenționa să opteze pentru strategii similare: restricționarea adunărilor de familie și anularea pe scară largă a evenimentelor devenite tradiție, precum târgurile germane și paradele din Spania.

În Belgia, una dintre cele mai afectate țări de pe continent, premierul Alexander De Croo este îngrijorat de un al treilea val de infecții, deși al doilea abia începe să scadă în amploare. El plănuiește să celebreze Crăciunul alături de soția sa și cei doi copii.

Pentru a sublinia mesajul, guvernul belgian i-a scris lui Moș Nicolae: „Păstrează distanța, spală-te pe mâini cu regularitate și poartă mască atunci când este necesar”.

În Italia, națiune care resimte și ea din plin efectele crizei COVID-19, premierul Giuseppe Conte lansa un avertisment săptămâna trecută: „Va trebui să petrecem sărbătorile într-o manieră mai sobră. Petrecerile mari, pupăturile și îmbrățișările nu vor fi posibile”.

Confruntându-se cu restricții, europenii au devenit inovatori. Un cârciumar bavarez a deschis un târg de Crăciun de tip „drive-through”, iar în Țările de Jos copiii se bucură de o întâlnire distanțată cu SinterKlaas.

Cancelarul german Angela Merkel, care avertiza populația că pandemia „ne va ține ocupați toată iarna”, a precizat că familiile germane vor putea cel mai probabil să se adune de Crăciun, „poate cu măsuri de protecție”.

Cu toate acestea, mesajul cancelarului a provocat divergențe în rândul creștin-democraților germani. Friedrich Merz, unul dintre candidații la șefia partidului, a afirmat pentru cotidianul Tagesspiel: „Nu este deloc treaba statului cum sărbătoresc eu Crăciunul alături de familia mea”.

La Londra, guvernul britanic a anunțat că lucrează cu autoritățile din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord pentru a găsi o formulă de relaxare a restricțiilor pentru Crăciun, astfel încât familiile să se poată aduna.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a rezumat dilema de echilibru cu care se confruntă guvernele naționale.

„Avem două dorințe: să fim cu și să îi îmbrățișăm pe cei pe care îi iubim, și obligația de a-i proteja. Pentru că fără nicio îndoială cea mai mare aspirație a noastră este să putem să trăim și să împărtășim cât mai multe Crăciunuri în compania celor pe care îi iubim”, a subliniat Pedro Sanchez.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)