CORONAVIRUS | Vaccinul anti-Covid dezvoltat de Oxford și AstraZeneca are o eficiență de circa 70%. Cu a doua doză, protecția crește la 90%

CORONAVIRUS | Vaccinul anti-Covid dezvoltat de Oxford și AstraZeneca are o eficiență de circa 70%. Cu a doua doză, protecția crește la 90%

AstraZeneca a anunțat,luni, că vaccinul său anti-Covid realizat împreună cu Universitatea Oxford, ar avea o eficiență de aproximativ70%, după administrareaunei singure doze, potrivit Reuters.

Cercetătorii susțin că funcționează în proporție de 70%. Eficacitatea a crescut la 90% la un grup de voluntari cărora li s-a administrat o jumătate de doză inițială, urmată de o doză completă.

”Eficacitatea și siguranța vaccinului confirmă că va fi deosebit de eficient contra Covid-19 și va avea un impact imediat asupra acestei situații de urgență medicală publică”, a declaratPascal Soriot, directorul executiv al AstraZeneca, într-un comunicat de presă.

Se pare că niciunul dintre voluntarii care au luat parte la testele clinicenu a avut o formă gravă a bolii și nu a necesitat spitalizare.

Guvernul britanic a precomandat 100 de milioane de doze ale vaccinului Oxford, suficient pentru50 de milioane de oameni.

Peste 200.000 de voluntari au luat parte la testele clinice, jumătate în Regatul Unit, restul în Brazilia.

Când voluntarii au primit două mari doze, protecția a fost de 62%, însă a crescut la 90% când oamenii au primit o doză mai mică urmată de una mai mare.
AstraZeneca a anunțat că ar puteaproduce 3 miliarde de doze anul viitor.

Matt Hancock, ministrul britanic al sănătății, a declarat că aceasta este o”veste extraordinară”: ”Aceste date arată că vaccinul, în doză corectă, poate avea o eficiență de până la 90%”, potrivit Hotnews.

VaccinulPfizera anunțat că vaccinul său are o eficacitate de peste 90%

Compania farmaceutică americanăPfizera anunțat, că analize preliminare au arătat că vaccinul anti-COVID-19 pe care îl dezvoltă are o eficacitate extrem de ridicată. El a prevenit mai mult de 90% din infecții într-un studiu clinic realizat pe zeci de mii de voluntari. Nu au fost costatate efecte adverse serioase.Pfizerlucrează la acces vaccin în colaborare cu producătorul germanBioNTech. Este cel mai încurajator studiu la acest moment.

Pfizerintenționează să solicite Administrației americane pentru Alimente și Medicamente să-i autorizeze vaccinul în două doze în regim de urgență, dat fiind că au trecut cele două luni minime necesare de colectare a datelor. Până la finele anului, compania plănuiește să producă suficiente doze cât să imunizeze între 15 și 20 de milioane de oameni.

PfizerșiBioNTechau anunțat că, până la sârșitul lui 2021, ar putea produce peste 1,3 miliarde de doze, adică necesarul pentru vaccinarea a circa 650 milioane de oameni.

„E un moment istoric. Aceasta a fost o situație cu adevărat devastatoare, o pandemie reală, și ne-am angajat pe un drum și ne-am asumat un obiectiv pe care nimeni până acum nu l-a mai atins – acela de a veni cu un vaccin în termen de un an”, a declarat Kathrin Jansen, director în cadrulPfizer.

La studiul clinic realizat dePfizerau participat circa 44.000 de voluntari din mai multe țări. El va continua până când 164 dintre ei vor dezvolta COVID-19, pentru a evalua cât de bine protejează vaccinul de formele severe ale bolii și cât de eficient este în prevenirea reinfectării.

New York Timesnotează că 11 vaccinuri sunt, în acest moment, în ultima fază de testare, patru dintre ele în Statele Unite. Și compania Moderna, al cărui vaccin folosește o ”tehnologie” similară, a anunțat că ar putea avea prime rezultate în această lună.

Comisia Europeană negociază cu asociereaBioNTechPfizerachiziționarea unei mari cantități de doze din vaccinul dezvoltat. Dozele vor fi apoi împărțite statelor Uniunii Europene.I-a trimis soţului o poză cu băieţelul şi noul căţel. El a sunat-o repede: Ia copilul şi fugi, ăla nu e câine!

Compania Moderna e și ea aproape de lansarea vaccinului anti-COVID-19

La finele lunii trecute, compania americană Modernaa anunțatcă pregăteşte lansarea oficială a vaccinului său anticoronavirus.

„Pregătim activ lansarea mRNA-1273 şi am semnat un număr de acorduri de livrare cu guverne din jurul lumii. Moderna respectă cele mai înalte standarde referitoare la calitatea datelor şi cercetarea ştiinţifică riguroasă, în timp ce continuă să lucreze cu autorităţile de reglementare pentru a avansa mRNA-1273”,a declarat Stephane Bancel, directorul general al Moderna.

Duminică, numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 la nivel mondiala sărit pragulde 50 de milioane, un sfert dintre cazuri fiind înregistrate în ultimele 30 de zile. Bilanțul deceselor la nivel global asociate infecției cu SARS-CoV-2 a ajuns la 1,25 de milioane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`