Joe Biden a împlinit 78 de ani. Va deveni cel mai vârstnic președinte din istoria SUA

Joe Biden a împlinit 78 de ani. Va deveni cel mai vârstnic președinte din istoria SUA
Sursa Foto: www.politico.com

Joe Biden, președintele ales al SUA, a împlinit vineri 78 de ani, devenind astfel cel mai vârstnic președinte din istoria SUA. Dealtfel, acesta este mai bătrân decât 94% din cetățenii americani în viață și mai bătrân decât 96% dintre toți oamenii care trăiesc pe planetă, potrivit datelor demografice ale ONU, raportate dectvnews.

Președintele ales al SUA, Joe Biden, a împlinit 78 de ani

Joe Biden va fi considerat drept cel mai în vârstă președinte din istoria națiunii, devansându-l peRonald Reagan, care a părăsit Casa Albă în 1989, când avea 77 de ani. Joe Biden este deja mai bătrân decât alți 27 de președinți ai Statelor Unite la vârsta decesului lor, având cu 14 ani mai mulți decât Franklin D. Roosevelt și 13 mai mulți decât Lyndon B. Johnson când aceștia au decedat.

Fostul vicepreședinte al lui Barack Obama va depune jurământul pe 20 ianuarie 2021. În primul discurs în calitate de președinte-ales al SUA,democratul Joe Biden a promis că va uni națiunea și-i va reda încrederea. El a catalogat alegerea sa ca fiind un moment de renaștere a speranței.

„Sunt un democrat mândru, dar voi conduce ca un președinte american. Voi munci mult pentru cei care nu au votat pentru mine și voi munci mult pentru cei care m-au votat”, a subliniat Biden.

Medicul persoanl al viitorului preşedinte, dr. Kevin O’Connor, l-a descris pe Biden, într-un raport medical publicat în decembrie, drept „sănătos, viguros … apt să îndeplinească cu succes atribuțiile președinției”.

Cu toate acestea, în 1988, Bidena suferit două anevrisme cerebrale care pun viața în pericol.Acesta mai are și bătăi neregulate ale inimii, dar nu a necesitat niciun tratament.De asemenea, acestuia i s-a îndepărtat vezica biliară în 2003.

Joe Biden exclude carantina naţională în SUA

Joe Biden, preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii (SUA), a declarat joi că nu va impune „carantină naţională” în pofida contextului actual.

„Nicio circumstanţă nu ar putea justifica în opinia mea o carantină naţională totală. Cred că ar fi contraproductiv”, a afirmat democratul.

Cu toate acestea, Lori Lightfoot, primarul din Chicago, al treilea cel mai populat oraş american, i-a îndemnat pe cei 2,7 milioane de locuitori să intre în carantină timp de 30 de zile.

„Sfătuim puternic locuitorii să nu primească niciun invitat acasă, să anuleze petrecerile tradiţionale de Thanksgiving şi să evite să călătorească. Aceasta este o recomandare”, se arată în acest mesaj.

În plus, reuniunle private urmează să fie limitate, în mod obligatoriu, la maximum zece persoane.

Statul Illinois, în care se află Chicago, le-a recomandat miercuri locuitorilor să rămână acasă „cât mai mult posibil în următoarele trei săptămâni”, fiind totuși doar o recomandare. În paralel, la New York, cel mai mare oraş american, barurile şi restaurantele urmează să fie închise pe timpul nopţii – începând de vineri – de la ora locală 22.00.

Acțiunea este întărită și de spusele lui Michael Osterholm, director al Centrului de Cercetare și Politică a Bolilor Infecțioase de la Universitatea din Minnesota și consilier al președintelui ales Joe privind criza COVID-19, care susține că un lockdown național în SUA, timp de patru-șase săptămâni, ar putea să țină pandemia sub control, după modelul realizat deja în Noua Zeelandă și Australia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`