Ministerul Sănătăţii începe marţi repartiţia candidaţilor admişi la concursul de intrare în Rezidenţiat. Numărul de locuri a fost suplimentat

Ministerul Sănătăţii începe marţi repartiţia candidaţilor admişi la concursul de intrare în Rezidenţiat. Numărul de locuri a fost suplimentat
sursa foto: pixabay

Marți, Ministerul Sănătăţii va demara procesul de repartiţie a candidaţilor admişi la concursul de intrare în Rezidenţiat desfăşurat pe 15 noiembrie. Mai mult, instituția a anunțat că, date fiind rezultatele bune obţinute de candidaţi, numărul de locuri a fost suplimentat.

Repartiţia candidaţilor admişi la concursul de intrare în Rezidenţiat va fi începută, marți, de Ministerul Sănătății

Astfel, timp de patru zile, până în data de 27 noiembrie, toţi candidaţii care au obţinut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu vor alege locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, citat de Agerpres.

„În această sesiune am avut un record de candidaţi, aproximativ 12.000, şi o situaţie epidemiologică specială în care am fost nevoiţi să organizăm concursul. Am luat măsuri pentru protejarea candidaţilor şi personalului implicat în organizare, fiind asigurate condiţiile de siguranţă necesare desfăşurării concursului. Am aprobat suplimentarea locurilor pentru specialităţi deficitare ca, de exemplu, terapie intensivă, boli infecţioase sau epidemiologie”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Ca în fiecare an, repartiţia se va face prin teleconferinţă.

”Având în vedere numărul de candidaţi care au obţinut punctajul de promovare, anul acesta, Ministerul Sănătăţii a decis majorarea cifrei de şcolarizare de la 7.061 la 9.116 pentru a da posibilitatea de a alege un loc sau un post în specialitate tuturor acestor candidaţi”, se menționează în document.

Ministerul Sănătăţii a mai precizat că 565 de locuri suplimentare sunt pentru specialităţile anestezie şi terapie intensivă, boli infecţioase, epidemiologie, igienă, medicină de familie, medicină de laborator, medicină de urgenţă, medicină internă, pneumologie şi radiologie-imagistică medicală.

Studenți de la facultatea de medicină, implicați în tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2

Amintim că secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a anunțat la începutul ședinței de Guvern de miercuri, că proiectul de ordonanţă de urgenţă referitor la implicarea studenţilor de la facultăţile de medicină în tratarea bolnavilor de COVID este pregătită pentru adoptare.

Totodată, șeful DSU a precizat că au început deja cooperarea cu universitățile, în vedere pregătirii listelor de studenți ce ar urma să lucreze și să ofere ajutor în spitalele dedicate bolnavilor de COVID-19.

„Ordonanţa este gata pentru adoptare astăzi. Noi, de altfel, în colaborare cu universităţile, am început să creăm listele, deci au început universităţile să creeze listele. În secunda în care este publicată, o să începem să preluăm studenţii care s-au înscris şi să îi repartizăm. (…) Nu am aşteptat adoptarea, ştiind că a fost în primă lectură şi am început deja să ne mobilizăm. Când se publică, sperăm mâine, deja începem să o implementăm”, a declarat Raed Arafat, la începutul ședinței de Guvern. Şeful DSU a confirmat că proiectul de act normativ are toate avizele obţinute, inclusiv de la „CES şi de la Consiliul Legislativ”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourilor fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI