STUDIU: Majoritatea copiilor din Hamburg s-au infectat cu COVID-19 în afara școlii. Care au fost principalele surse

STUDIU: Majoritatea copiilor din Hamburg s-au infectat cu COVID-19 în afara școlii. Care au fost principalele surse
Foto: Hepta - Abaca Press / Marechal Aurore/ABACA

Potrivit unei analize a cazurilor de infectare cu noul coronavirus în Germania, realizată între lunile august și octombrie, copiii din orașul Hamburg au avut de patru ori mai multe șanse să contracteze COVID-19 în timpul unor adunări private decât la școală, scrie Reuters.

Copiii din Hamburg, Germania, s-au infectat cu coronavirus preponderent în afara școlii

Concret, autoritățile școlare din Hamburg au declarat că 78% dintre cei 372 de copii infectați cu COVID-19 între vacanța de vară și cea de toamnă au contractat noul coronavirus în afara școlii, iar șansele de îmbolnăvire se înjumătățesc în cazul copiilor sub 12 ani față de cei mai mari.

Mai exact, dintre cele 472 de școli din Hamburg, 171 au înregistrat cazuri de COVID-19, însă doar 23 dintre acestea au înregistrat mai multe cazuri de infectări.

Multe școli au înregistrat o singură infectare în termen de 10 zile, sugerând că este puțîn probabil că elevul infectat să răspândească noul coronavirus colegilor de clasă. Potrivit cercetărilor, majoritatea copiilor au fost infectați acasă, la petreceri sau alte adunări private.

Șeful Institutului Robert Koch, Lothar Wieler, a declarat joi că există în prezent 475 de focare de COVID-19 în școli și peste 100 în grădinițe.

Cancelarul Germaniei, îngrijorat de evoluția pandemiei de COVID-19

„Numărul infectărilor nu mai crește exponențial, dar continuă să fie mult prea ridicat. Prin urmare, trebuie să reducem contactele, să reducem contactele, să reducem contactele. „Situația actuală e încă gravă, iar prioritatea trebuie să fie în continuare evitarea supraîncărcării sistemului de sănătate. Acest virus nu poate fi combătut cu legi „, a reiterat marți Angela Merkel, la un eveniment.

Și ministrul Sănătății, Jens Spahn, a precizat că numărul cazurilor noi nu a mai crescut în ultimele zile, dar acest lucru nu este suficient pentru a nu se lua măsuri suplimentare.

Luni, cancelarul a condus o videoconferință cu liderii de landuri, în încercarea adoptării de către aceștia a noi restricții, precumpurtarea obligatorie a măștii în școli, reducerea numărului de elevi dintr-o clasă și limitarea contactelor. Majoritatea premierilor celor 16 landuri nu au fost de acord iar o nouă discuție a fost programată pentru 25noiembrie.

Noile restricții propuse de către cancelarul Germaniei pe teritoriul țării pentru limitarea răspândirii noului coronavirus presupuneau, printre altele, ca tinerii să se întâlnească doar cu un singur prieten în mod regulat, în timpul liber, iar familiile ar trebui să limiteze întâlnirile private la propria gospodărie.

Propunerea mai prevedea limitarea întâlnirilor în public la membrii propriilor gospodării şi maximum două persoane din altă gospodărie. De asemenea, petrecerile private ar trebui să fieevitate complet până la sărbătoarea de Crăciun. Începând cu data de 2 noiembrie, doar membri din două gospodării au voie să se întâlnească în public, cu cel mult 10 persoane care iau parte la întâlnire.

De asemenea,documentulcere ca persoanele care prezintă simptome de răceală – dacă le curge nasul şi tuşesc – să intre imediat în carantină acasă. Proiectulinsistă și pe intensificarea măsurilor de distanţare socială în şcoli. În plus, măştile de protecție, care trebuie să acopere atâtgura, cât şi nasul, vor deveni obligatorii pentru profesorii şi elevii de toate vârstele în spaţiile din unitățile de învățământ, precum şi în timpul cursurilor.

Pe de altă parte, elevii ar trebui să aibă lecţii în grupuri alocate, neschimbate de aproximativ jumătate din clasa obişnuită, se mai arată în proiectul dezbătut luni de premierii landurilor federale.

„Sunt necesare eforturi suplimentare. Avem patru luni dificile de iarnă înaintea noastră, înainte ca, sperăm, efectele sezoniere şi apariţia vaccinărilor ne vor permite să depăşim treptat pandemia”, a mai declarat, conform Reuters.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:09 - Atenționare de călătorie MAE: Posibile perturbări ale transportul public din Belgia
23:52 - Un oficial UE a fost condamnat la închisoare în Belarus. L-ar fi insultat pe Aleksandr Lukașenko
23:42 - Protest uriaș la Viena după preluarea puterii de către extrema dreaptă. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă. „Mi-e teamă pentru Europa pentru că autocrați nebuni ajung la putere”
23:26 - A murit Marius Ciugarin, fost fotbalist la Steaua și Sportul Studențesc
23:07 - Grădina zoologică din Oradea va avea o nouă locație, de aproape patru ori mai mare
23:02 - Nicușor Dan, despre modernizarea iluminatului public din București: 23,3 milioane lei pentru un oraș mai eficient energetic! Până în vară, vor fi înlocuite încă 7.822 de lămpi pe 34 de bulevarde
22:37 - Eugen Tomac: Președintele Iohannis cu cât mai mult stă la Cotroceni, cu atât mai mult rău face democrației românești. El este cel mai contestat și are pârghii pentru a detensiona situația (VIDEO)
22:36 - Noul ministru al Educației, despre efectele negative ale meditațiilor asupra sistemului de învățământ. „Trebuie fiscalizate pentru a nu scuti profesorul să-și facă bine datoria la clasă”
22:09 - Daniel Breaz (PNL): Dacă dorim într-adevăr să avem un Președinte al acestei alianțe pro-europene, va trebui să fim consecvenți și să mergem cu același Președinte (VIDEO)
22:02 - Poștașii au început împărțirea pensiilor. Cât mai au de așteptat cei care primesc banii pe card