Noi vești bune în lupta cu pandemia: Vaccinul COVID-19 al chinezilor de la Sinovac a declanșat un răspuns imun rapid

Noi vești bune în lupta cu pandemia: Vaccinul COVID-19 al chinezilor de la Sinovac a declanșat un răspuns imun rapid
FOTO: Pixabay.com

Vaccinul experimental COVID-19 al companiei Sinovac Biotech CoronaVac a declanșat un răspuns imun rapid, dar nivelul anticorpilor produși a fost mai mic decât la persoanele care și-au revenit din boală, au arătat miercuri rezultatele preliminare ale studiilor.

Rezultate încurajatoare pentru vaccinul produs de Sinovac

În timp ce studiile de la începutul până la mijlocul etapei nu au fost concludente pentru a evalua eficacitatea CoronaVac, cercetătorii au spus că ar putea oferi o protecție suficientă, pe baza experienței lor cu alte vaccinuri și a datelor din studiile preclinice, scrie Reuters.

Studiul vine în calea știrilor optimiste din această lună ale producătorilor de medicamente americani Pfizer și Moderna, precum și din Rusia, care au arătat că vaccinurile lor experimentale au fost eficiente cu peste 90% pe baza datelor intermediare din studiile mari, în stadiu târziu.

CoronaVac și alte patru vaccinuri experimentale dezvoltate în China sunt în prezent în curs de studii înaintate pentru a determina eficacitatea lor în prevenirea COVID-19.

Constatările Sinovac, publicate într-o lucrare revizuită de colegi în revista medicală The Lancet Infectious Diseases, au provenit din rezultatele studiilor clinice de fază I și faza II din China care au implicat mai mult de 700 de participanți.

Constatarile arata ca CoronaVac este capabil de a induce un raspuns rapid de anticorpi in termen de patru saptamani de imunizare prin administrarea a doua doze de vaccin la un interval de 14 zile.

„Credem că acest lucru face ca vaccinul să fie adecvat pentru utilizare de urgență în timpul pandemiei”, a spus unul dintre autorii studiului.

Cercetătorii au afirmat că rezultatele studiilor mari, în stadiu târziu, sau din studiile de fază III, ar fi cruciale pentru a determina dacă răspunsul imun generat de CoronaVac a fost suficient pentru a proteja oamenii de infecția cu coronavirus.

Sinovac desfășoară în prezent trei studii de fază III în Indonezia, Brazilia și Turcia. Rezultatele trebuie interpretate cu precauție până la publicarea rezultatelor fazei III, a spus Naor Bar-Zeev, profesor de la Universitatea Johns Hopkins care nu a fost implicat în studiu.

„Dar chiar și atunci, după finalizarea procesului de fază III și după acordarea licenței, ar trebui să rămânem prudenți”, a spus el.

CoronaVac este unul dintre cele trei vaccinuri experimentale COVID-19 folosite de China pentru a inocula sute de mii de oameni în cadrul unui program de utilizare de urgență.

Celelalte două vaccinuri din programul de urgență al Chinei, ambele dezvoltate de institute legate de Sinopharm, și un alt vaccin de la CanSino Biologics, s-au dovedit a fi sigure și au declanșat răspunsuri imune în studiile din stadiile incipiente și medii, arată lucrările revizuite de colegi.

Gang Zeng, un cercetător Sinovac implicat în studiul CoronaVac, a declarat că vaccinul ar putea fi o opțiune atractivă, deoarece poate fi păstrat la temperaturi normale ale frigiderului de 2 până la 8 grade Celsius (36 ° -46 ° F) și poate rămâne stabil până la trei ani.

Noua tehnologie dezvoltată de companiile americane

Vaccinurile dezvoltate de Pfizer / BioNTech și Moderna utilizează o nouă tehnologie numită ARN messenger sintetic (ARNm) pentru a activa sistemul imunitar împotriva virusului și necesită stocare la temperaturi mult mai reci.

Vaccinul Pfizer trebuie depozitat și transportat la -70 ° C, deși poate fi păstrat într-un frigider normal timp de până la cinci zile sau până la 15 zile într-o cutie de transport termic. Candidatul Moderna este de așteptat să fie stabil la temperaturi normale ale frigiderului timp de 30 de zile, dar pentru depozitare de până la șase luni trebuie să fie păstrat la -20C.

CoronaVac este, de asemenea, luat în considerare de Brazilia și Indonezia pentru vaccinări în următoarele luni.

Indonezia a solicitat autorizație de urgență pentru a începe o campanie de vaccinare în masă până la sfârșitul anului, iar vaccinurile produse de Sinovac și Sinopharm din China ar trebui să fie utilizate în primele etape ale campaniei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Theodor Paleologu nu crede că noua coaliție îl vrea pe el candidat la prezidențiale: Ar fi ridicol să mă autoproclam. Candidatul tare mi-e teamă că va fi o emanație a partidelor europene care știm cât de eficiente sunt
23:21 - Cum am ajuns în Schengen cu drepturi depline. Ciolacu susține că o întâlnire cu Blinken a fost decisivă: „Românii nu mai pot fi considerați cetățeni europeni de mâna a doua” (VIDEO)
22:55 - Adriana Bahmuțeanu continuă războiul cu Silvius și Honorius Prigoană: Nu sunt lăsată să-mi țin copiii în brațe. Frații vitregi ne-au jefuit de acest drept. Toată povestea asta ascunde un scop material al lor
22:23 - Circa 1.000 de persoane, posibil să fi fost ucise de ciclonul Chido în teritoriul francez Mayotte. Cea mai puternică furtună din ultimii 90 de ani a pus la pământ cartiere întregi (VIDEO)
21:49 - Damian Drăghici, soluții pentru cei care se simt singuri: „Am un lucru care mi se întâmplă…”
21:26 - Furt la o mănăstire din județul Cluj. Hoții au fugit cu mai multe obiecte prețioase
20:59 - „Voi cum rezistați cu un salariu de 3.500 de lei? Sunt eu singura fraieră?”. Revolta unei tinere în online și valul de comentarii stârnite. Ce sfaturi a primit
20:33 - Un bătrân de 77 de ani din Dolj a fost ucis de propriul fiu. Cum a aflat Poliția
20:12 - Un motan călător a fost găsit după 11 ani, la 1.300 de kilometri distanță: „Ce altceva mai poți face decât să te bucuri?” (VIDEO)
19:39 - Peste 20 de persoane, surprinse de vremea rea în zona vârfului Leaota. Acţiune extrem de dificilă a salvamontiștilor (FOTO)