Ion Chicu: Că Maia Sandu va fi președinte nu am nicio îndoială, că eu voi fi premier nu e atât de sigur. În privința unei demisii din inițiativă proprie nu poate fi vorba

Ion Chicu: Că Maia Sandu va fi președinte nu am nicio îndoială, că eu voi fi premier nu e atât de sigur. În privința unei demisii din inițiativă proprie nu poate fi vorba
foto: Hepta.ro / Sputnik / Evgeny Odinokov

Ion Chicu a declarat că „nu poate fi vorba” despre o demisie din proprie inițiativă din funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Cu toate acestea, deși a afirmat că nu are „nicio îndoială” că Maia Sandu va fi președintă, despre el însuși a spus că „nu e atât de sigur” că va rămânepremier.

Ion Chicu, despre o eventuală demisie din funcția de prim-ministru al Republicii Moldova

„Că Sandu va fi președinte nu am nicio îndoială, că eu voi fi premier nu e atât de sigur”, adeclarat Ion Chicu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, potrivit Deschide.md.

„Nu văd nicio legătură între învestirea noului președinte și mandatul de prim-ministru. Activitatea Guvernului, a prim-ministrului este în mâna Parlamentului. El decide dacă lasă sau nu Guvernul.În privința unei demisii din inițiativă proprie nu poate fi vorba,pentru că dacă în următoarele patru săptămâni Guvernul nu aprobă și nu promovează în Parlament politica bugetar-fiscală, bugetele anuale, legea legată de FMI, încheierea acordului FMI, alte acorduri financiare, atunci riscăm mult, vom avea probleme”, a adăugat premierul Republicii Moldova.

Maia Sandu este câștigătoarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. După ce a câștigat primul tur de scrutin, candidata pro-europeană a reușit să obțină victoria și în finală, unde l-a învins pe pro-rusul Igor Dodon, președintele în exercițiu.

„Dragi prieteni,oameni din satele și orașele Moldovei, oameni din diasporă, voi ați învins! Victoria este a dumneavoastră. Vă mulțumesc pentru mobilizarea uimitoare! Vă mulțumesc pentru încrederea enormă. Vă mulțumesc pentru unitatea pe care am reușit să o creăm împreună în această campanie. Vă promit să prețuiesc și să consolidez această unitate.Am spus de fiecare dată: Oamenii Moldovei sunt buni și corecți. Răbdarea lor a fost pusă la încercare de prea multe ori. Sunt mândră de moldoveni – când se unesc, ei pot face orice. Solidaritatea și unitatea moldovenilor au uimit ieri o lume întreagă.Vă mulțumesc pentru bucuria și mândria de a face parte din acest popor”, a scris Maia Sandu, luni, pe Facebook.

Victoria Maiei Sandu a fost salutată atât de București, cât și deBruxelles. Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orbanau felicitat-o pentru succesul de la alegerile prezidențiale, iar la fel a făcut și președinta Comsiei Europene, Ursula von der Leyen.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:18 - Armata israeliană l-a ucis pe unul dintre cei mai importanți lideri Hezbollah
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)