Lista localităților care au intrat în carantină, în România și rata de infectare cu COVID-19

Lista localităților care au intrat în carantină, în România și rata de infectare cu COVID-19
Foto: facebook.com/PrefecturaBN

Pe mpsură ce cazurile de COVID-19 au explodat, mai multe localități din România au intrat în carantină, Potrivit reglementărilor în vigoare această măsură este aplictă dacă rata de infectare depășește 6 cazuri la mia de locuitori.

Lista localităților care au intrat în carantină

Luni dimineață, la ora 5, orașul Sibiu a intrat în carantină, iar cinci orașe din județul Alba printre care și Alba Iulia vor fi carantinate începând de mâine pentru a scădea numărul de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

În ultimele două săptămâni, în judeţul Sibiu au fost confirmate pozitiv peste 2000 de persoane, iar în municipiu rata de incidență cumulată a ajuns la 12,58 la mia de locuitori. Duminică au murit 6 persoane, iar de la începutul pandemiei 290 de oameni au fost răpuşi de coronavirus. Oraşul Sibiu a intrat în această dimineaţă în carantină.

Intrările şi ieşirile din oraş sunt strict interzise prin alte căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice, iar poliţiştii au format filtre de control. Oricine vrea să intre sau să iasă trebuie să justifice călătoria cu declarație pe proprie răspundere sau cu adeverinţă de la angajator. Şoferii care nu sunt din zonă, pot doar tranzita aceste localități, fără să oprească în interiorul lor.

Și autorităţile din Baia Mare au decis să impună carantina oraşului cu peste 130.000 de locuitori din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu coronavirus.

Zalău și Slobozia sunt alte orașe mari care au intrat în carantină din cauza exploziei cazurilor de coronavirus.

În afarî de aceste orașe mari care au intrat în carantină, această măsură drastică a fost aplicată deja pentru alte zeci de localități după cum urmează:

În județul Maramures: Sacălășteni; Tautii Magheraus (10 noiembrie – 24 noiembrie), Petrova (24 octombrie – 21 noiembrie), Grosi; Satu Nou de Jos (2 noiembrie – 16 noiembrie), Recea (11 noiembrie – 25 noiembrie), Viseu de Jos (25 octombrie – 22 noiembrie), Baia Mare (11 noiembrie – 25 noiembrie).

În județul Sălaj: Zalau; Jibou; Cehu Silvaniei (5 noiembrie – 19 noiembrie).

În județul Cluj: Gherla (5 noiembrie – 19 noiembrie), Mintiu Gherlei (9 noiembrie – 23 noiembrie).

În Județul Timiș: Ciacova, Petroman, Macedonia, Cebza, Sannicolau Mare (7 noiembrie – 21 noiembrie), Bechirecu Mic; Dudestii Noi; Fibis; Ghiroda; Chisoda; Mosnita Noua; Pesac (5 noiembrie – 19 noiembrie).

În județul Dâmbovița: Motaieni (8 noiembrie – 22 noiembrie).

În județul Constanța: Ovidiu (7 noiembrie – 21 noiembrie).

Situație gravă în Cluj-Napoca

Bilanțul pandemiei de COVID-19 din Cluj-Napoca se apropie de situația dramatică din Sibiu. Incidența cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori a ajuns luni la 9,04, cu toate acestea nu a fost dispusă carantina, așa cum prevăd reglementările în vigoare.

Prefectul județului Cluj, Mircea Adrudean, susține că sunt mai multe motive pentru care nu se ia în considerare instituirea carantinei în municipiu, unul dintre acestea fiind rata mică a mortalității.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourile fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI