Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț, testat pozitiv cu COVID-19, pentru a doua oară în acest an

Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț, testat pozitiv cu COVID-19, pentru a doua oară în acest an

Cătălin Denciu, medicul care a sărit în foc ca să-și salveze pacienții este infectat cu noul coronavirus, deși contractase viroza și în primăvară, a precizat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, luni seară. Înainte de a fi transferat în Belgia, bărbatului i s-a făcut un test PCR la Spitalul Floreasca, care a ieșit pozitiv.

„Da, la Floreasca (a fost testat – n.r.). S-a făcut un test Real Time PCR pozitiv. El a suferit de infecție cu SARS-CoV-2 în martie-aprilie, a avut și un tub de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru infecție cu SARS-CoV-2, să avem ca răspuns dat de zilele următoare”, a declarat ministrul Nelu Tătaru la Digi 24.

Ministrul a mai precizat cămedicii de la Floreasca au concluzionat că medicul are arsuri grave pe 75% din corp și este posibil ca și căile aeriene să-i fi fost afectate de incendiu, motiv pentru care s-a decis transferul lui în Belgia.

„Reevaluarea la Floreasca, dimineața când am ajuns aici, ne-a relevat arsuri pe 75% din suprafața corporală de gradul 2, A2, B și 3 și suspiciunea de arsuri pe căile aeriene superioare. Și atunci complexitatea acestui caz ne-a făcute să decidem transferul în străinătate, în Belgia”, a mai spus ministrul pentru sursa citată.

Bilanțul victimelor după incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț

Încă o victimă a incendiului de la Piatra Neamț a decedat,bilanțulajungând la 11. Pacientul, transportat la spitalul din Pașcani a murit luni dimineață, 16 noiembrie.

Reamintim că două saloane au fost cuprinse de flacări sâmbătă seară, 14 noiembrie 2020. 16 pacienţi se aflau internați în ele, la secția ATI. Iniţial, au fost doar şapte decese, dar ulterior numărul lor a crescut la 10, iar astăzi, luni, s-a confirmat un nou deces. Pacientul care amuritîn această dimineață fusese transportat la spitalul din Pașcani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI
17:32 - Radu Burnete (Concordia): Investitorii se tem de „o terapie de şoc, adică taxe surprinzătoare impuse sectorului privat” în 2025
17:23 - Compania Coca-Cola retrage de pe piaţă 28 de milioane de sticle de plastic din cauza unei posibile contaminări. Ce au transmis autoritățile din Austria