Nelu Tătaru: În acest moment, avem 1.349 de paturi de terapie intensivă în spitalele suport-COVID / Câți pacienți de la ATI sunt intubați

Nelu Tătaru: În acest moment, avem 1.349 de paturi de terapie intensivă în spitalele suport-COVID / Câți pacienți de la ATI sunt intubați
Foto: gov.ro

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni seară că, în acest moment, în România există 1.349 de paturi de terapie intensivă destinate pacienților diagnosticați cu COVID-19. Iar din cei 1.187 de pacienți cu coronavirus, internați acum în secțiile de ATI din țară, 399 sunt intubați. Tătaru a explicat că situuația paturilor de ATI este într-o permanentă dinamică având în vedere că există pacienți care se recuperează și nu mai au nevoie să fie spitalizați în astfel de secții sau care pierd lupta cu boala.

Ministrul Sănătății: Evoluția numărului de locuri din terapie intensivă este într-o dinamică continuă

”În acest moment, noi avem 1.349 de paturi de terapie intensivă în spitalele suport-COVID. De menționat că evoluția numărului de locuri din terapie intensivă este într-o dinamică continuă. Sunt pacienți care, în situația fericită în care se ameliorează sunt trecuți pe secțiile de terapie intermediară sau pe secțiile pentru patologie cu simptomatologie medie spre severă. Sunt pacienți care rămân, în continuare, pe suport ventilator și sunt, din păcate, și pacienți care decedează. Numărul de paturi este într-o continuă dinamică, având în vedere că unitățile de primiri urgențe sunt, în continuare, asaltate de pacienți în stare gravă și atunci, noi suntem nevoiți să redirijăm niște pacienți în unitatea respectivă, în județul respectiv sau în județe limitrofe. În fiecare zi, noi operaționalizăm un număr în plus de paturi pentru următoarele șapte zile, având oarecum o previziune”, a declarat nelu Tătaru, la Realitatea Plus.

Nelu Tătaru: 399 de pacienți de la ATI sunt pe ventilație mecanică invazivă

Totodată, ministrul a explicat că pacienții tratați acum în terapie intensivă sunt, de fapt, cazurile de acum două săptămâni, care s-au agravat.

”În acest moment, chiar dacă suntem pe un platou de cazuri noi 9.000-10.000, de o săptămână, gestionăm cazurile de terapie intensivă din ultimele 7-10-14 zile, de când începe acea a doua fază a bolii și avem și fenomenele grele de insuficiență respiratorie sau insuficiență multipă de organ. Acum, în acest moment, vedem un număr de 1.187 de cazuri în terapie intensivă, din care 399, în această seară, sunt pe ventilație mecanică invazivă, 346 sunt pe SiPAP, restul sunt pe diverse grade de oxigenoterapie. De aceea noi, în previziunile pe care le avem, reevaluăm un număr de spitale pe care le introducem în spitale suport-COVID, tocmai pentru paturile de terapie intensivă”, a mai spus Tătaru.

Tătaru: Intenționăm să mărim ca număr paturile de terapie intensivă cu aproximativ 200 la nivel național

Ministrul a adăugat că autoritățile plănuiesc ca, în următoarea săptămână, să suplimentele paturile de ATI, la nivel național, cu încă 200.

”Noi intenționăm să mărim ca număr paturile de terapie intensivă, în următoarea săptămână, cu aproximativ 200 la nivel național. Evaluarea noastră se face la nivel de fiecare județ, în funcție de evoluția pandemică, la nivel de fiecare regiune și la nivel național. (…) Au fost cazuri, de exemplu, din București care au ajuns la Bârlad în terapie intensivă”, a mai precizat Nelu Tătaru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourile fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI