MAE propune organizarea a 748 de secții de votare în diaspora. Alegerile parmanetare se vor desfășura în zilele de 5 și 6 decembrie

MAE propune organizarea a 748 de secții de votare în diaspora. Alegerile parmanetare se vor desfășura în zilele de 5 și 6 decembrie

Ministerul Afacerilor Externe a înaintat propunerea de organizare a 748 de secții de votare în diaspora, către Autoritatea Electorală Peramentă, pentru alegerile parlamentare din 5 și 6 decembrie 2020.

Iată și lista candidaților pe județe, pentru alegerile parlamentare din data de 6 decembrie.

Unde vor fi organizate cele mai multe secții de votare

Potrivit MAE, cele mai multe secții de votare pentru alegerile parlamentare vor fi organizate pentru alegătorii din diaspora în: Spania (140 de secții, față de 143 organizate la alegerile prezidențiale din 2019), Italia (137 de secții, față de 142 organizate la alegerile prezidențiale din 2019), Germania (61 de secții, față de 80 organizate la alegerile prezidențiale din 2019), Marea Britanie (50 de secții, față de 72 organizate la alegerile prezidențiale din 2019), Franța (48 de secții, față de 50 organizate la alegerile prezidențiale din 2019), S.U.A. (36 de secții de votare, față de 38 organizate la alegerile prezidențiale din 2019), Republica Moldova (30 de secții, față de 37 organizate la alegerile prezidențiale din 2019), Belgia (19 secții de votare, față de 23 organizate la alegerile prezidențiale din 2019), Austria (17 secții, la fel ca la alegerile prezidențiale din 2019), Irlanda (16 secții, la fel ca la alegerile prezidențiale din 2019), Olanda (15 secții, față de 25 organizate la alegerile prezidențiale din 2019), Grecia (11 secții, la fel ca la alegerile prezidențiale din 2019), Norvegia (10 secții, la fel ca alegerile prezidențiale din 2019), Danemarca (10 secții, față de 12 organizate la alegerile prezidențiale din 2019), Portugalia (9 secții, la fel ca la alegerile prezidențiale din 2019), Canada (7 secții, față de 9 organizate la alegerile prezidențiale din 2019), Elveția (7 secții, față de 8 organizate la alegerile prezidențiale din 2019), Australia și Noua Zeelandă (7 secții, la fel ca la alegerile prezidențiale din 2019), Ungaria (7 secții, față de 6 organizate la alegerile prezidențiale din 2019) și Finlanda (4 secții, față de 3 organizate la alegerile prezidențiale din 2019).

Țări în care nu se permite organizarea alegerilor, în contextul pandemiei

Pandemia de COVID-19 a avut efecte tragice în cele mai multe țări ale lumii. În acest context, Nigeria și Malta nu permit organizarea de secții de votare pentru alegerile parlamentare din 2020, dedicate românilor din diaspora.

Alegerile parlamentaredin diaspora, organizate în două zile

Totodată, Ministerul Afacerilor Externesubliniază că organizarea în condiții optime a alegerilor parlamentare în străinătate, mai ales în contextul pandemic actual, presupune o implicare activă atât a formațiunilor politice, prin desemnarea reprezentanților ca membri în birourile electorale ale secțiilor de votare, cât și un dialog constant cu autoritățile implicate în organizarea procesului electoral (Biroul Electoral de circumscripție 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării, Autoritatea Electorală Permanentă, Serviciul de Telecomunicații Speciale). Totodată, implicarea și participarea cetățenilor români din străinătate în calitate de membri ai birourilor electorale ale secțiilor de votare pot contribui în mod substanțial la gestionarea eficientă și la asigurarea unui flux optim al procesului de vot.

MAE reamintește că cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării pot vota la secțiile organizate în străinătate pe parcursul a două zile – sâmbătă 5 decembrie și duminică 6 decembrie 2020.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:26 - Bolojan: Săptămâna care vine cred că e o perioadă potrivită să se stabilească acest calendar al prezidențialelor. Validarea candidaturii lui Crin Antonescu e corectă, toți liderii partidelor din coaliție ne-am asumat-o (VIDEO)
22:11 - Crin Antonescu: „Nu m-am retras, nu am abandonat, e o decizie pe care o aștept a acestor partide. Pe mine, așa cum s-a întâmplat întotdeauna, puteți conta” (VIDEO)
21:52 - Crin Antonescu, reacție „cu simpatie” la declarațiile lui Nicușor Dan: „A luat apărarea partidelor. M-am gândit: uite ce candidat bun ar fi fost pentru ei!” (VIDEO)
21:33 - Crin Antonescu: „Nu tremură inima în mine că voi fi sau nu candidat. Pentru asta, inima mea e de piatră” / Despre Călin Georgescu: „Asemenea bazaconii, grozăvii nu am mai văzut” (VIDEO)
21:11 - Crin Antonescu: O chestiune chiar urgentă e stabilirea datei alegerilor. Nu e normal să prelungim un provizorat nu foarte simpatic multor oameni (VIDEO)
20:53 - Tomac (PMP): România traversează o criză politică fără precedent și absolut jenantă, din cauza partidelor de la guvernare, care fac orice pentru a se menține la putere (VIDEO)
20:38 - Orban: CCR probabil a anulat alegerile pentru că în turul 2 nu au ajuns candidații PSD-PNL / Candidatul garantat Ciolacu și Iohannis sigur va pierde / Nicușor Dan, o candidatură serioasă / Antonescu poate să fie sigur că e candidatul UDMR (VIDEO)
19:59 - Bolojan, replică pentru Lasconi: Nu poți demola pe cineva anticipat. Eu am încercat în toţi aceşti ani să nu înjur gratuit pe cineva şi după aia să îi cer a doua zi să mă susţină
19:38 - Turistă izbită de o sanie pe pârtia din Buşteni. Victima, rănită la coloană, a fost preluată de un elicopter (VIDEO)
19:16 - Nicușor Dan, în dezacord cu Antonescu, Bolojan şi Kelemen: Mai important decât urgentarea prezidențialelor e să lămurim de ce au fost anulate alegerile. Dacă nu apar elemente noi, Georgescu are șanse la CEDO