Ministerul Sănătăţii, despre starea medicului Ioan Cătălin Denciu: Pacientul este în continuare în stare gravă. În cursul zilei de marţi va fi efectuată o examinare specifică pentru a se cunoaşte cu exactitate profunzimea arsurilor

Ministerul Sănătăţii, despre starea medicului Ioan Cătălin Denciu: Pacientul este în continuare în stare gravă. În cursul zilei de marţi va fi efectuată o examinare specifică pentru a se cunoaşte cu exactitate profunzimea arsurilor

Ministerul Sănătății a anunțat că starea de sănătatea mediculuiIoan Cătălin Denciu este în continuare una gravă. Medicul a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului.

Acesta a fosttransferat în cursul zilei de ieri la Spitalul Militar Regina Astrid –Bruxelles.

”​Membrii echipei medicale care tratează pacientul român au precizat că, după internarea şi evaluarea pacientului, au fost întreprinse toate procedurile specifice bolnavilor arşi grav. Pacientul este în continuare în stare gravă. În cursul zilei de 17 noiembrie a.c. va fi efectuată o examinare specifică (scaner) pentru a se cunoaşte cu exactitate profunzimea arsurilor.

Echipa medicală a prezentat soţiei pacientului, în cadrul unei convorbiri telefonice, starea acestuua, elemente relevante privind rezultatul evaluării medicale şi tratamentul aplicat în ultimele 24 de ore. Totodată, a fost stabilită şi modalitatea de dialog direct, telefonic, cu familia bolnavului, ori de câte ori este nevoie.”, a anunţat Ministerul Sănătăţii, potrivit Agerpres.

Soția acestuia a spus că estesedat, iar starea lui este în continuare critică, potrivit Antena 3.

”Cu răbdare… Fiecare zi este o bătălie câștigată”, a spus soția lui Cătălin Denciu.

”Da, am vorbit cu el. Nu l-am întrebat ce s-a întâmplat, nu asta era în gândul meu. Atât mi-a spus: ”Alina, eu o să fiu bine! Ceilalți ardeau!”, a spus Dr. Alina Denciu, soția medicului-erou, pentru Antena 3.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat căîn afara medicului,nu există alţi răniţi în incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ care să necesite transfer în Belgia.

De asemenea, Consiliul Local Piatra Neamţ a decis acordarea titlului de ”Cetăţean de onoare” medicului Ioan Cătălin Denciu.

Medicul rănitîn incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ a fost transportat la Iași în noaptea incendiului, de unde a fost preluat cu un avion militar și dus la Bucureşti, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, înainte de transferat la la spitalul militar din Bruxelles.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”