Vicepremierul Raluca Turcan îi cere din nou managerului Spitalului Județean Sibiu să demisioneze: Cu actualul management al Lilianei Coldea, sistemul sanitar din Sibiu va avea mult de suferit

Vicepremierul Raluca Turcan îi cere din nou managerului Spitalului Județean Sibiu să demisioneze: Cu actualul management al Lilianei Coldea, sistemul sanitar din Sibiu va avea mult de suferit
Foto: Raluca Turcan / Facebook

Vicepremierul Raluca Turcan i-a cerut, din nou, luni, demisia managerului Spitalului Județean Sibiu, Liliana Coldea, din cauza deficiențelor constatate în activitatea sa, precizând că directorul unității medicale le datorează această demisie pacienților care au trecut prin spitalul pe care îl conduce. Prima dată viceprim-ministrul i-a solicitat, vineri, managerului Spitalului Județean să plece din funcție, în ziua în care autoritățile au anunțat că municipiul Sibiu și alte câteva localități din județ intră în carantină începând de luni din cauza ratei extrem de ridicate a infecțiilor cu noul coronavirus.

Raluca Turcan: Am cerut, săptămâna trecută, demisia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Revin astăzi cu aceeaşi fermă solicitare

„Am cerut, săptămâna trecută, vineri, demisia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Revin astăzi cu aceeaşi fermă solicitare. Am constatat cu toţii deficienţele manageriale de la Spitalului Judeţean, dar etapele procedurii de demitere durează evident mai mult decât o demisie. Cu actualul management al Lilianei Coldea, sistemul sanitar din Sibiu va avea mult de suferit. Spitalul Judeţean este, fără îndoială, cea mai importantă unitate sanitară într-un oraş şi într-un judeţ cu o rată mare a infectărilor. Este o demisie pe care Liliana Coldea nu mi-o datorează mie, ci sibienilor şi mai ales pacienţilor care au trecut prin Spitalul Judeţean. Este inacceptabil ca munca medicilor buni să fie compromisă, încrederea în spital zdruncinată, iar sănătatea şi viaţa pacienţilor puse în pericol din cauza deficienţelor de management”, a declarat Raluca Turcan, pentru Agerpres.

Cu toate acestea, medicul Liliana Coldea nu și-a anunțat încă demisia, luni aceasta fiind la serviciu și exercitându-și în continuare atribuțiile funcției de manager, potrivit sursei citate.

„Suntem într-un moment care reclamă măsuri mult mai stricte, iar motivul îl reprezintă viața și sănătatea oamenilor. Nimic nu este mai presus de sănătatea oamenilor. Pentru asta trebuie să fim cu toții solidari și eficienți. Aș vrea să știți că la nivelul instituțiilor județului, am luat unele măsuri, care să facă aceste instituții mai eficiente în raport cu oamenii și atribuțiile pe care le au, mai ales în spital.

Măsurile în privința funcționării au plecat de la revocarea subprefectului județului Sibiu, care a fost la comandă în ultimele două săptămâni, care puteafi mai eficient. Am primit demisia directorului DSP Sibiu și aștept demisia managerului Spitalului Județean de Urgență”, declara Raluca Turcan, vineri, 13 noiembrie, la Sibiu.

Liliana Coldea ocupă funcția de manager al Spitalului Județan Sibiu din luna mai a acestui an, post obținut în urma unui concurs la care ea a fost singura candidată.

Rata incidenței cazurilor de coronavirus a depășit 13 la mie în municipiul Sibiu

Între timp, în municipiul Sibiu, intrat în carantină începând de luni, rata infecțiilor cu coronavirus a ajuns la 13,42 la mia de locuitori.

În același timp, potrivit datelor anunțate, luni, de Grupul de Comunicare Strategică, Sibiul rămâne județul cu cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori – 8,83.

De la începutul pandemiei de coronavirus și până în acest moment, în județul Sibiu au fost confirmate 10.580 de cazuri de infectare, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 220 de noi îmbolnăviri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI
17:32 - Radu Burnete (Concordia): Investitorii se tem de „o terapie de şoc, adică taxe surprinzătoare impuse sectorului privat” în 2025
17:23 - Compania Coca-Cola retrage de pe piaţă 28 de milioane de sticle de plastic din cauza unei posibile contaminări. Ce au transmis autoritățile din Austria