Președintele Klaus Iohannis a felicitat-o pe Maia Sandu: „România rămâne alături de Republica Moldova în eforturile sale de modernizare, democratizare și apropiere de UE”

Președintele Klaus Iohannis a felicitat-o pe Maia Sandu: „România rămâne alături de Republica Moldova în eforturile sale de modernizare, democratizare și apropiere de UE”
Foto: presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria obținută la alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Cât despre cetățenii de peste Prut, spune șeful statului, ei „au ales continuarea drumului european și democratic, un drum al progresului”.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis după victoria Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din Republica Moldova

„O felicit pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova! Cetățenii Republicii Moldova au ales continuarea drumului european și democratic, un drum al progresului! RO va rămâne alături de Republica Moldova în eforturile reale de modernizare, democratizare și apropiere de UE”, a scris președintele Klaus Iohannis, luni dimineață, pe Twitter.

Maia Sandu a câștigat detașat alegerile prezidențiale din Republica Moldova. După ce s-a impus în primul tur, candidata pro-europeană a reușit să îl învingă pe președintele în exercițiu, pro-rusul Igor Dodon, și în finala scrutinului, în 15 noiembrie.

La puțin timp după închiderea secțiilor din Republica Moldova, când erau anunțate primele rezultate exit poll, iar acestea o dădeau deja câștigătoare, Maia Sandu le mulțumea alegătorilor pentru că s-au prezentat la urne – unii mergân chiar „sute de kilometri” pentru a vota – și sublinia că „oamenii au ieșit la vot pentru că le pasă”.

„Oamenii au ieşit la vot pentru că le pasă. Oamenii vor ca puterea să le ofere soluţii. Mulţumesc tuturor celor care au participat azi la vot. Le mulţumesc frumos oamenilor care au mers sute de kilometri pentru a merge la vot. Ne închinăm în faţa dvs. Diaspora a votat în număr de peste 250.000. Este un record istoric. Oamenilor le pasă de rude, de casa lor. Regretăm foarte mult că mulţi aţi aşteptat ca să puteţi vota.Din păcate, instituţiile statului nu s-au ridicat la nivelul provocărilor generate de aceste alegeri. Poliţia şi procuratura au închis ochii la organizarea transportării alegătorilor. În pofida acestor miopii selective din partea unor funcţionari, vocea cetăţenilor se va face auzită. Vin cu un apel la poliţişti. Se vor pune presiuni pentru fraude. Trebuie să protejaţi votul cetăţeanului.Vreau să le mulţumesc frumos observatorilor pentru eforturile lor. Vreau să protejăm votul cetăţenilor. Eu şi colegii mei vom fi foarte atenţi. Să aşteptăm în calm rezultatul alegerilor. Să nu ne lăsăm provocaţi. Sper ca rezultatele să fie realiste”, declara Maia Sandu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`