Alegeri prezidențiale Republica Moldova, rezultate exit poll. Maia Sandu ar fi obținut cele mai multe voturi / Prima reacție a candidatei pro-europene

Alegeri prezidențiale Republica Moldova, rezultate exit poll. Maia Sandu ar fi obținut cele mai multe voturi / Prima reacție a candidatei pro-europene
foto: Hepta.ro / Sputnik / Maksim Blinov

UPDATE, 15 noiembrie, ora 21.40 // Plasată de primele rezultate exit poll în pole position pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, Maia Sandu a oferit o primă reacție, în care s-a arătat rezervată și a îndemnat la calm. „Le mulţumesc frumos oamenilor care au mers sute de kilometri pentru a merge la vot”, a spus candidata pro-europeană, printre altele.

Maia Sandu, reacție după primele rezultate exit poll, care o creditează cu o victorie răsunătoare la alegerile prezidențiale de peste Prut

„Oamenii au ieşit la vot pentru că le pasă. Oamenii vor ca puterea să le ofere soluţii. Mulţumesc tuturor celor care au participat azi la vot. Le mulţumesc frumos oamenilor care au mers sute de kilometri pentru a merge la vot. Ne închinăm în faţa dvs. Diaspora a votat în număr de peste 250.000. Este un record istoric. Oamenilor le pasă de rude, de casa lor. Regretăm foarte mult că mulţi aţi aşteptat ca să puteţi vota.Din păcate, instituţiile statului nu s-au ridicat la nivelul provocărilor generate de aceste alegeri. Poliţia şi procuratura au închis ochii la organizarea transportării alegătorilor. În pofida acestor miopii selective din partea unor funcţionari, vocea cetăţenilor se va face auzită. Vin cu un apel la poliţişti. Se vor pune presiuni pentru fraude. Trebuie să protejaţi votul cetăţeanului.Vreau să le mulţumesc frumos observatorilor pentru eforturile lor. Vreau să protejăm votul cetăţenilor. Eu şi colegii mei vom fi foarte atenţi. Să aşteptăm în calm rezultatul alegerilor. Să nu ne lăsăm provocaţi. Sper ca rezultatele să fie realiste”, a declarat Maia Sandu.

Știrea inițială //Maia Sandu, candidata pro-europeană, s-ar fi clasat prima în turul II al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, potrivit datelor preliminare ale exit poll-ului realizat de către Compania „Intellect Group” în colaborare cu asociația SPERO.

Datele preliminare ale exit poll-ului respectiv o plasează pe Maia Sandu la un procent de 54,8%, în timp ce președintele în exercițiu al Republicii Moldova, pro-rusul Igor Dodon, ar fi obținut doar 45,2% din voturile valabil exprimate.

Studiul a presupus contactarea a 16.511 de respondenți care au participat la vot, din 100 de secții, din 77 de localități, transmite TV8.

Toate secțiile de votare din Republica Moldova – cu excepția celor la care încă nu au fost epuizate cozile formate de alegători – s-au închis la ora 21. Peste 1,64 milioane de cetățeni s-au prezentat la urne, reprezentând o prezență de 52,63%, conform datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală de peste Prut în jurul orei 21.20.

Primul tur de scrutin a fost câștigat de Maia Sandu

Urmăriți B1TV.ro și pe
`