Medicul de gardă de la ATI s-a aruncat în flăcări pentru a salva pacienții. Are arsuri grave și ar urma să fie transferat la Floreasca

Medicul de gardă de la ATI s-a aruncat în flăcări pentru a salva pacienții. Are arsuri grave și ar urma să fie transferat la Floreasca
Foto: Facebook

Tragedia de la Piatra-Neamț, unde 10 persoane au ars de vii la secția ATI, scoate la iveală și o adevărată dramă și o lecție de viață pentru noi toți. Medicul care se afla de gardă în seara tragediei s-a aruncat efectiv în flăcări pentru a salva o parte din pacienți, după cum susține managerul spitalui.Combinezonul i-a luat foc, el aflându-se în acest moment în stare gravă.

Tot el a fost și cel care a ajutat la evacuarea paciențilordin celălalt salon.„Din dorinţa lui se a salva cât mai multe vieţi. Putem spune că s-a aruncat în flăcări pentru a-isalva din flăcări. El a scos din celălalt salonul alăturat. A încercat să intervină şi unde ardea.Asistenta a încercat să îl ajute”, a povestitdirectorul SpitaluluiJudeţean Piatra Neamţ, Lucian Micu.

În urma intervenției sale, medicul s-a ales cu arsuri grave și potrivit ultimelor informații urmează să fie transportat la Spitalul Floreasca din Capitală.

Incendiu la secția ATI

Reamitim că în această seară, un incendiu puternic a izbucnit în jurul orei 18:30, la secția ATI de laSpitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, unde bolnavii COVID se aflauintubați. A fost activat planul roșu de intervenție. Zece persoane au murit și alți cinci se află în stare critică. Secția de Terapie Intensivă a spitalului a fost distrusă, iar ceilalți pacienți urmează să fie transportați la alte spitale. Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale de stingere şi o autoscară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`