Concomitent cu alegerile parlamentare, un oraș important din România organizează referendum cu privire la COVID-19, cu 3 întrebări

Concomitent cu alegerile parlamentare, un oraș important din România organizează referendum cu privire la COVID-19, cu 3 întrebări
foto: ziaruldevaslui.ro

Pe lângă listele alegerilor parlamentare, în data de 6 decembrie, cetățenii orașului Bacău vor putea pune ștampila și pe buletinele unui referendum. Inițiativa primarului USR Lucian Viziteu a fost votat de majoritatea membrilor din Consiliul Local, informează Ziarul de Bacău.

Astfel, pentru referendumul local, care se referă la măsurile anti-COVID-19 și care se va desfășura cu alegerile generale, băcăuanii vor trebui să răspundă la următoarele întrebări:

Sunteți de acord cu implementarea pe raza municipiului Bacău a unor măsuri suplimentare pentru scăderea numărului de infectări COVID-19?

Sunteți de acord cu resistematizarea domeniului public la standarde europene pentru a crea noi spații verzi, parcări și locuri de joacă?

Încă o întrebare la referendumul din Bacău

În plus, PNL a venit cu un amendament. Au cerut completarea celor două întrebări cu încă una, referitoare la alocarea în bugetul pentru 2021 a sumei necesare pentru finalizarea Spitalului Municipal Bacău ca o prioritatea a politicilor de investiții locale.

„Mă bucur că amendamentul nostru a trecut și că populația va răspunde și pe marginea acestei alocări bugetare, pentru finalizarea Spitalului Municipal. Liberalii au început acest spital și probabil că așa trebuia să se întâmple, ca tot o administrație de dreapta, din care face și PNL Bacău, să îl finalizeze.

Din păcate, timp de patru ani, administrația PSD a orașului și județului Bacău și-a bătut joc de această investiție și i-a privat pe băcăuani de condiții moderne de tratament. Mai ales în contextul pandemiei COVID-19, sănătatea băcăuanilor devine ceea ce trebuie să fie, o prioritate a administrației locale, care are o strategie de abordare a acestui amplu și important domeniu”, a declarat Liviu Miroșeanu, viceprimarul municipiului Bacău și liderul consilierilor PNL, potrivit sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`