Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, amenință autoritățile cu judecata dacă se va interzice pelerinajul de Sf Andrei (VIDEO)

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie,  amenință autoritățile cu judecata dacă se va interzice pelerinajul de Sf Andrei (VIDEO)

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, revine în atenția publică. După ce, în urmă cu câteva zile, a oficiat o slujbă pentru alungarea coronavirusului pe străzile unei localități din Constanța, acum amenință că va acționa în instanță autoritățile dacă vor interzice pelerinajele de Sf. Andrei.

IPS Teodosie amenință că va acționa în instanță autoritățile dacă vor interzice pelerinajele de Sf. Andrei

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, amenință că va acționa în instanță autoritățile naționale și județene dacă vor interzice pelerinajele la Mănăstirea Sf. Andrei la sfârșitul acestei luni, transmiteConstanța de azi.

„Eu voi începe demersurile, îmi caut niște avocați foarte serioși, pentru că, nu putem să fim împiedicați să mergem la vatra noastră părintească, la originea noastră spirituală. Vom ține toate regulile, este un loc atât de larg acolo.”, precizat IPS Teodosie.

IPS Teodosie amenință cu judecata dacă se va interzice pelerinajul de Sf Andrei

„Cum să nu ajung eu la peșteră în ziua Sfântului Andrei. Este imposibil! Și cum să nu ajungă constănțenii acolo? Dar, eu cred că pot să ajungă toți românii. Este adevărat Apostolul tuturor românilor. Aici nu este o sărbătoare locală, este o sărbătoare națională, și chiar a fost pusă în calendar ca sărbătoare națională, sărbătoarea Sfântului Andrei, alături de 1 decembrie, de asemenea sărbătoare națională, care ține de unirea tuturor românilor într-o singură țară”, a declarat arhiepiscopul Tomisului.

Slujbă pentru alungarea coronavirusului, oficiată de Teodosie

Arhiepiscopul Tomisului a început lupta împotriva coronaviruslui încă de acum câteva zile. Teodosie a mărșăluit pe străzile din Cogealac împreuna cu mai mulți preoți. Slujba a avut loc la cererea primarului localitații.

Bineinteles insa ca distantarea sociala nu a fost respectata nici de aceasta data. Cei aproximativ 20 de preoti au stat permanent unul de aproape de celalalt, desi judetul Constanta este si el in scenariul rosu.

De altfel, Înalt Prea Sfintitul Teodosie a fost si anchetat la inceputul pandemiei pentru combaterea zădărnicirii bolilor după ce a impartasit sute de oameni, in ciuda interdictiei impuse de autoritati dar si de Biserica Ortodoxă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”