Ministrul Sănătății: Respectarea regulilor ar însemna ca în următoarele trei săptămâni să avem o scădere a numărului de cazuri. Transmiterea se face foarte mult prin mobilitate

Ministrul Sănătății: Respectarea regulilor ar însemna ca în următoarele trei săptămâni să avem o scădere a numărului de cazuri. Transmiterea se face foarte mult prin mobilitate
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, estimează că, dacă noile reguli impuse de autorități vor fi respectate, într-un termen de trei săptămâni am putea asista la o scădere a numărului de cazuri de COVID-19. Aflat, într-o vizită la Sfântu Gheorghe, Tătaru a explicat că numărul mare de pacienți aflați acum în secțiile de terapie intensivă sunt cazurile cu o evoluție nefavorabilă care au fost înregistrate în ultimele două săptămâni.

Nelu Tătaru estimează că în trei săptămâni numărul cazurilor de COVID-19 ar putea începe să scadă, dacă se respectă regulile

„Am urmărit şi urmărim în continuare aceleaşi barometre, internările şi prezenţa la UPU sau la primirile urgenţe, internările în spitalele fază 1, fază 2 şi secţiile de Boli Infecţioase, internările în Terapie Intensivă şi decesele. Internările în Terapie Intensivă sunt cele pe care le vedem crescând de la o zi la alta, sunt cumulul oarecum cazurilor din ultimele două săptămâni care decompensează sau care evoluează în mod nefavorabil, de aceea şi evaluările pe care le facem la nivel local sunt pentru a asigura acel act medical în Terapie Intensivă, pentru a asigura un număr de paturi de Terapie Intensivă pentru suport Covid într-o operaţionalizare în următoarea perioadă, 7-14 zile şi în virtutea evoluţiei. Respectarea unor reguli ar însemna ca în următoarele trei săptămâni să avem o scădere a numărului de cazuri, iar alte trei săptămâni să ne dea şi coborârea ca şi număr de cazuri”, a declarat ministrul Sănătății, potrivit News.ro.

Tătaru:Covasna este un judeţ în care avem o creştere relativ mică a numărului de cazuri

Referindu-se punctual la situația din Covasna, Tătaru a precizat că acesta este unul dintre județele care înregistrează o creștere „relativ mică” a numărului de infectări.

„Covasna este un judeţ în care avem o creştere relativ mică a numărului de cazuri, la cele peste trei mii de cazuri de la începutul pandemiei, ieri am avut 100 de cazuri noi. Contextul rămâne acelaşi, respectarea unor reguli şi a unor reglementări tocmai în virtutea în care să avem un număr mic de cazuri, transmiterea în acest moment se face foarte mult prin mobilitate”, mai spus Tătaru, precizând și că vizita sa aici are loc și pentru a fi evaluate investițiile făcute în luna august.

„Astăzi, o reevaluare împreună cu autorităţile judeţene şi locale, precum şi managerii de spitale a situaţiei pandemice în judeţul Covasna, reevaluarea investiţiilor pe care le-am văzut la sfârşitul lunii august, acest triaj care în acest moment funcţionează, precum şi investiţia la Secţia de boli interne, reevaluarea unui management integrat în care de comun acord am stabilit ca şi celelalte spitale prin tipul lor de suport Covid să preia cazurile uşoare şi medii, rămânând ca Spitalul Judeţean să acorde asistenţă medicală pentru cazurile severe şi în special Terapie Intensivă, iar aici să putem desfăşura şi activitate non-COVID”, a mai spus Tătaru.

Klaus Iohannis:Avem, cam de două săptămâni,o plafonare vizibilă la numărul de infectări noi

Despre evoluția situației epidemiologice din România a vorbit și președintele Klaus Iohannis, vineri, precizând că se poate constata că țara noastră a intrat într-o fază de platou de câteva săptămâni, însă un platou cu aproape 10.000 de cazuri zilnice este ”mult prea sus”.

”Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile și începând din această săptămână este în vigoare un nou set de măsuri. La mijlocul lui octombrie, Guvernul prelungise starea de alertă și instituise un set de măsuri. Avem un impact al acestui setde măsuri, măsurile din octombrie.Avem, cam de două săptămâni,o plafonare vizibilă la numărul de infectări noi. Asta este o veste bună și ne arată că măsurile au efect”, a spus Klaus Iohannis.

Aproape 9.500 de noi vazuri de coronavirus, în 24 de ore, în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, în raportarea de vineri, că în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 9.489 de noi cazuri de infectare cucoronavirus, în același interval fiind prelucrate 37.136 de teste. În acest moment, în spitalele de profil din România sunt internați 12.892 de pacienți diagnosticați cuCOVID-19, dintre care în secțiile de terapie intensivă se află 1.149 de presoane.Autoritățile au mai anunțat și că, de joi până vineri, au decedat alte 174 persoane testate pozitiv cucoronavirus.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”