Raed Arafat anunță că ISU ar putea recruta absolvenți de medicină, ca voluntari, pentru a ajuta la îngrijirea pacienților COVID

Raed Arafat anunță că ISU ar putea recruta absolvenți de medicină, ca voluntari, pentru a ajuta la îngrijirea pacienților COVID
Foto: Guvernul României / Facebook

Raed Arafat a anuțat, joi seară, în cadrul unei conferințe, că ia în calcul măsura de a recruta volunatari din rândul absolvenților de medicină, pentru suplimentarea persoanlului medical în condițiile date de panemia de COVID-19.

Acesta a menționat că,se așteaptă ca în prima fază să se înscrie 3,000 de voluntari, care vor primi cazare și mancare gratis, plus o diurnă, din partea unităților medicale, dacă sunt repartizați în alte județe decât cele de domiciliu sau în care studiază. În plus, Arafat a mai declarat și că, pentru 120 de ore muncite lunar, voluntarii vor primi un premiu in valoare de 2500 de lei.

„Ordonanța prevede acordarea de liberă practica medicilor absolvențiai facultăților de medicină, medicilor rezidenți, indiferent de anul de pregătirein rezidențiat, pe durata situației cu care ne confruntă, cu SARS-COV-2, astfel încât ei săpoatăsa lucrezesub supraveghere in spitale și să asiste în secțiile in care sunt îngrijițipacienții care suferă de COVID-19. În colaborare cu consiliulrectorilor și cu rectorii universităților care pregătesc studenți în medicină și studenți în asistentă generală asistențicu studii superioare, astfel încâtsă se organizeze un program de voluntariat, unde studențiipot partcipa la îngrijirea bolnavilor, în baza recrutării ca voluntar și vor semna contracte de voluntariat cu Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele unde vor fi repartizațisi vor lucra sub coordonarea unei persoane desemnata de unitatea sanitară. In fiecarelună se așteaptăo activitatede aproximativ 120 de ore, iar la finalul fiecărei luni, studentul va primi un premiu în cuantum de 2500 de lei, plus cei care vor fi in alte localități decat centrele universitare unde studiază, vor primi o diurna plus cazare și masa gratuita din partea unității medicale unde vor activa. Sunt măsuri extrem de importantepentrunoi, astfelîncât să creștemcapacitateasistemului,. Țintim în prima fază, dintr-o pepinieră de 20.000 de posibil voluntari, recrutarea a aproximativ 3000 de voluntari în primă fază”, a declarat Raed Arafat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”