Aproximativ 1000 de blocuri din Capitală au rămas joi fără apă caldă și căldură din cauza avariilor

Aproximativ 1000 de blocuri din Capitală au rămas joi fără apă caldă și căldură din cauza avariilor

Aproximativ 1000 de blocuri/imobile din Capitală au rămas joi fără apă caldă/căldură din cauza avariilor. Amintim că primarul Nicușor Dan a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea a 22% din rețeaua de termoficare din București cu fonduri europene – 1,6 miliarde lei, dar a precizat sunt multe probleme în privința aceasta și nu pot fi rezolvate toate iarna aceasta.

1000 de blocuri din Capitală au rămas joi fără apă caldă/căldură

Vine frigul și se întețesc problemele cu privire la avariile la conducetele de apă caldă și căldură. Joi, o astfeld e avarie a lăsat fără agent termic aproximativ 1000 de blocuri/imobile din Capitală.

Cele mai afectate sunt Sectoarele 1, 3, 4 și 6. De exemplu, în cartierul Aviației, la 150 de blocuri agentul termic ajunge sub parametri.

O parte dintre Bucureșteni vor avea apă caldă până la finalul zilei, o altă parte abia duminică.

Din cauza avariilor au rămas fără apă caldă și căldură 530 de blocuri din tot Bucureștiul. Vezi aici lista completă a avariilor

Din cauza lucrărilor programate au rămas fără apă caldă/căldură 200 de blocuri/imobile. Vezi lista completă aici

La funcționare sub parametri se află circa 300 de blocuri. Vezi aici lista.

Nicușor Dan: Mă aștept undeva la 10 – 15 avarii pe zi

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a declarat că până în februarie se așteaptă la 10-15 avarii zilnice la care se va interveni, iar după aceea începe înlocuirea rețelei, care va dura 6-7 ani. Totodată, acesta a menționat că nu a promis că bucureștenii vor avea instant apă caldă.

„Până în februarie trebuie să fim suficient de rapizi astfel încât să reușim să reparăm sutele de avarii care vor apărea în această perioadă. Mă aștept undeva la 10 – 15 avarii pe zi. Am avut azi o întâlnire cu conducerea Termoenergetica, cu fosta conducere, mi-au spus că au materialele, echipe și echipamente. O să vedem în aceste zile la fața locului cum se lucrează”, a spus edilul, la Digi24

Ludovic Orban, despre lipsa apei calde în unele cartiere din Capitală:

La rândul său premierul Lodovic Orban a oferit joi, în cadrlul unei vizite de lucru laTransgaz, noi detalii despre amplul program de reabilitare a rețelei de termoficare din București, cu ajutorul fondurilor europene nerabursabile. Întrebat despre problemele legate de lipsa apei calde în unele cartiere din Capitală, premierul a dat asigurări că Primarul General, Nicușor Dan și Ministerul Economiei au găsit soluții pentru remedierea situației.

“Nu este acord de împrumut, este contract de finanțare europeană din bani nerambursabili, în valoare de peste 270 de milioane de euro care urmează să reabiliteze din 950 de kilometri de rețea primară, 104,9, dus-întors, ceea ce înseamnă aproape 210 km, cu obiectivul de a reduce pierderile, de a crește randamentul cu un procent de cel puțin 7%”, a declaratLudovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”