CORONAVIRUS | Grecia va impune o interdicţie de circulaţie pe timp de noapte

CORONAVIRUS | Grecia va impune o interdicţie de circulaţie pe timp de noapte

Autoritățile din Grecia adoptă noi restricții pentru a limita răspândirea noului virus care a făcut peste un milion de victime la nivel mondial.

Noile măsuri impuse în Grecia

Grecia, care este deja în izolare pentru combaterea pandemiei de coronavirus, a decretat miercuri o interdicţie de circulaţie pe timp de noapte,după o creştere semnificativă a numărului de noi infectări zilnice care a adus ”o presiune” asupra sistemului sanitar, transmiteAFP.

În condiţiile în care circulaţia a rămas aglomerată în capitala Greciei, în ciudaizolării impuse încă de sâmbătă, secretarul de stat pentru protecţie civilă, Nikos Hardalias, a anunţat o interdicţie de circulaţie pe timp de noapte în întreaga ţară, ”între orele locale 21.00 (19.00 GMT) şi 05.00 (03.00 GMT)”.

Prin urmare, vor fi permise doar”deplasările în scop de serviciu şi sanitar”vor fi autorizate, a precizat Hardalias.

Măsura de restricționare a circulației pe timp de noapte va intra în vigoare începând de vineri, 14 noiembrie.

Bilanț sumbru în Grecia

Numărul total al îmbolnăvirilor cu noul Covid-19 a ajuns, la nivel mondial, la 52.283.356 potrivit datelor publicate deworldometers. Dintre acestea, 36.603.966 reprezintă cazuri de pacienți vindecați, în timp ce 1.286.979 de oameni și-au pierdut viața în contextul crizei sanitare.

Conform celor mai recente rapoarte, Greciaa înregistrat 63.321 de cazuri de contaminări cu Covid-19, dintre care9.989 au fost vindecate.

Mai mult decât atât, în ultimele 24 de ore, Organizaţia naţională pentru sănătate publică din Grecia a raportat miercuri 2.752 de noi infectări.

De marţi, 43 de pacienţi au murit în Grecia, iar 297 sunt în momentul de față intubaţi.

Până în prezent, în țară au existat cel puțin 952 decese cauzate de noul virus ucigaș Covid-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie