Ce avere a făcut temutul interlop Ion Clămparu. Polițiștii spanioli îl descriau drept cel mai mare traficant de femei din lume

Ce avere a făcut temutul interlop Ion Clămparu. Polițiștii spanioli îl descriau drept cel mai mare traficant de femei din lume

Mafiotul care controla cea mai puternică rețea de prostituție din Spania și din Europa, Ioan Clămparu, a creat în trecut un adevărat imperiu, după ce a umplut Madridul cu prostituate aduse din România.

Cum a strâns Ioan Clămparu o avere uriașă

Cartierul central al afacerii lui Clămparu era parcul madrilen Casa de Campo. Pe aleeile acestuia, fetele agăţau clienţii şi produceau bani pentru clan.

Procurorii din Madrid estimează că în fiecare seară câte 150 de femei, erau puse să se prostitueze, încasările unei singure prostituate variind între 300 şi 600 de euro. Între timp botoşăneanul a ajuns să fie cunoscut după mai multe porecle. ”Naşul”, ”Papa”, ”Ion de la Madrid” sau ”Cap de porc”.

De 12 ani era căutat botoșăneanul Ion Clămparu înainte de a fi prins în 2011 de Poliția din Madrid. Imaginile și informațiile înfiorătoare oferite de anchetatorii iberici, au făcut presa de la Madrid să-l considere pe român cel mai puternic proxenet din Europe. Doar în Madrid avea peste 100 de fetițe pe care le scotea la produs. O mare parte dintre femeile obligate să se prostitueze aveau un cod de bare și o valoare de negot tatuate pe mâini.

Temutul mafiot român a fost capturat, în 2011, în cadrul unei acţiuni comune a autorităţilor române şi spaniole „Infrared”. În momentul în care a fost prins în capitala Spaniei, Ioan Clămparu se afla în maşină împreună cu alte două persoane care nu erau urmărite.

În secția unde este încarcerat Ioan Clămparu (49 de ani), mafiotul român care a speriat Spania, nu se intră decât cu trupele speciale. Cel mai temut interlop român la nivel internațional a fost mutat în vara anului trecut la Penitenciarul Aiud, județul Alba, acolo unde se mai află Gregorian Bivolaru și Romulus Mailat. Asta după ce Ioan Clămparu a fost gazduit inițial la Penitenciarul Iași. El a fost transferat după revoltele din penitenciare de vara trecută.

Colaboratorii lui Clămparu înhațați de mascați

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din Craiova împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova au făcut, miercuri dimineață, 23 de percheziţii domiciliare în județele Ilfov, Braşov, Dolj, Gorj, Giurgiu, Olt, Sibiu şi Vâlcea, vizată fiind o rețea infracțională specializată în trafic de persoane şi proxenetism.

Printre persoanele vizate se numără șiAlex Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu, dar și nașul acestuia, interlopul sibianAdrian Tâmplaru. Potrivit procurorilor,Alex Bodiar fi mâna dreaptă a luiAdrian Tâmplaru, unul dintre locotenenții interlopului Clămparu.Alex Bodia fostridicat de masca din locuința sa, în dimineața zilei de 11 noiembrie și dus la audieri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`