EXCLUSIV // Șanse mari ca Donald Trump să candideze din nou la alegerile din SUA, în 2024. Politologul Cristian Pîrvulescu: „S-ar putea chiar să câștige”

EXCLUSIV // Șanse mari ca Donald Trump să candideze din nou la alegerile din SUA, în 2024. Politologul Cristian Pîrvulescu: „S-ar putea chiar să câștige
Foto: Facebook / Donald Trump

O eventuală înfrângere a lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii, din acest an,nu va marca finalul carierei politice a republicanului, susține politologul Cristian Pîrvulescu. Profesorul universitar de la SNSPA crede că Trump va reveni în forță peste 4 ani și ar putea obține chiar un nou mandat.

„Mă aștept să revină în 2024, dacă nu va avea niciun proces care să-l scoată din viața publică. La Donald Trump, soluția va fi una juridică și nu una politică. Astfel, în 2024, va avea vârsta lui Biden de azi, electoratul pe care-l are acum și nu cred că va exista cineva dinPartidul Republican care se va putea opune. S-ar putea să candideze și chiar să câștige”, a declarat Cristian Pîrvulescu pentru B1.ro.

Kamala Harris, un contracandidat mai accesibil pentru Donald Trump, în 2024

Șansele lui Donald Trump de a obține un nou succes pentru fotoliul de la Casa Albă s-ar maximiza dacă din partea democraților ar intra în cursă o femeie.

„Dacă n-ar fi Donald Trump și ar fi alt candidat împotriva Kamalei Harris, democrata ar putea fi o candidată bună. Dar Donald Trump contra unui candidat femeie este riscant, pentru că toată ura, toată frustarea din societatea americană se va manifesta din nou”, a mai precizat politologul pentru B1.ro.

Când vor fi anunțate rezultatele finale la alegerile prezidențiale din SUA 2020

SUA esteîn fața unei lungi perioade de confruntări juridice, până pe 8 decembrie, cândmarii electori trebuie să fie deja desemnați la nivelul statului, potrivit legislației americane. Marii electori se întrunesc pe data de 14 decembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`