Rezultate Rezidențiat 2020. Când vor fi afișate notele

Rezultate Rezidențiat 2020. Când vor fi afișate notele
sursa foto: pixabay

Examenul de Rezidențiat va avea loc în data de 15 noiembrie 2020. Candidații pot susține examenul în 6 centre universitare: București, Iași, Timișoara, Craiova, Cluj – Napoca și Târgu – Mureș.

Anul acesta, au fost scoase la concurs 6.513 de locuri și posturi pentru 3 domenii de pregătire, după cum urmează: 4.080 locuri și posturi pentru domeniul medicină; 1.219 de locuri și posturi pentru medicină dentară; 1214 locuri scoate la consurs în domeniul farmaciei.

Alegerea posturilor se va face după anunțarea rezultatelor finale prin teleconferință în trei zile consecutive, stabilite de comun acord de Ministerul Sănătății și centrele universitare, în intervalul orar 09.00-19.00.

Rezultate Rezidențiat 2020. Când sunt publicate notele

Concursul se organizează pe domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, în baza unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului sănătății.

Rezultatele concursului național de rezidențiat pe locuri și pe posturi se confirmă prin ordin al ministrului sănătății, iar cei care promovează concursul devin rezidenți în specialitatea respectivă.Medicii, medicii dentiști și farmaciștii confirmați în rezidențiat încheie un contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală cu durata rezidențiatului în specialitatea aleasă, cu unitatea sanitară la care au fost repartizate locurile pentru rezidențiat.

Întreaga activitate de pregătire prin rezidențiat se desfășoară sub autoritatea Ministerului Sănătății și a Ministerului Educației Naţionale și în colaborare cu Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor Dentiști din România și Colegiul Farmaciștilor din România, dupa caz.

În ziua concursului la ora 16:00 va fi publicată grila cu răspunsurile corecte. Totodată, vor putea fi contestate eventualele erori din grilă până pe 16 noiembrie, ora 16.00.

Alegerea locurilor/ posturilor se va face după anunțarea rezultatelor finale prin teleconferință în trei zile consecutive, stabilite de comun acord de Ministerul Sănătății și centrele universitare, în intervalul orar 09.00-19.00.

Măsurile sanitare pentru organizarea examenului, în contextul pandemiei

Ministerul Sănătății a precizat, într-un comunicat de presă, o serie de măsuri avute în vedere pentru organizarea examenului de rezidențiat, în contextul epidemiologic actual.

Având în vedere pandemia de COVID-19, vor fi prevăzute drept măsuri sanitare de răspândire a SARS-CoV-2: purtarea obligatorie a măștii de protecție; circuite separate de intrare / ieșire; măsurarea temperaturii la intrarea în sălile de examen.

„Vor fi prevăzute măsuri igienico-sanitare pentru protejarea candidaților, dar și a personalului implicat în organizare-purtarea obligatorie a măștii medicale pe durata desfășurării examenului, circuite distincte pentru intrare/ieșire din sălile de concurs, măsurarea temperaturii la intrarea în săli, asigurarea dezinfectanților pentru mâini și suprafețe, alocarea unui număr mai mare de săli de concurs pentru asigurarea distanțării fizice, precum și asigurarea unor săli speciale pentru candidații cu temperatură”, a precizat Ministerul Sănătății. Înscrierile pentru examenul de Rezidențiat din acest an au început la data de 8 octombrie.

Metodologia de concurs pentru examenul din noiembrie

Cuantumul taxei de participare la examenul de Rezidențiat este de 500 lei pentru fiecare participant, probele vor consta într-o grilă de 200 de întrebări, pentru care sunt allocate 4 ore.

„ Concursul se desfășoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore.

(2) Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

(3) Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.

(4) Medicii, medicii dentiști/medicii stomatologi și farmaciștii care devin rezidenți pe locuri încheie un contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală cu durata rezidențiatului, cu unitatea sanitară la care au fost repartizate locurile pentru rezidențiat”, se precizează în metologie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`