Sindicaliștii Sanitas pichetează, marți, Guvernul: ”Până la materializarea angajamentelor obținute, Federația continuă protestele”

Sindicaliștii Sanitas pichetează, marți, Guvernul: ”Până la materializarea angajamentelor obținute, Federația continuă protestele”
Foto: facebook.com/FederatiaSanitasRomania

Sindicaliștii Sanitas vor picheta, marți, sediul Guvernului, după ce luni membrii Biroului Operativ al Federației au purtat discuții cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Reprezentanții Sanitas au anunțat că până la concretizarea angajamentelor obținute în urma întâlnirii cu ministrul Tătaru, marți, va avea loc acțiunea de picehtare a Guvernului, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Federației Sanitas.

Reprezentanții Federației Sanitas organizează un protest în fața Guvernului

În cadrul întrevederii de luni, reprezentanții Federației Sindicale și ministrul Sănătății au discutat, printre altele, despre aplicarea sporului de până la 30% pentru toată perioada în care va fi prelungită starea de alertă. În acest context, sindicaliștii au cerut ca Executivul să elaboreze o Ordonanță de Urgență după o consultare cu partenerii sociali.

De asemenea, s-a discutat despre ”aplicarea unitară și continuă a sporului de epidemie în toate unitățile nominalizate în Ordinul M.S. nr. 555/2020, pentru toţi salariații care îndeplinesc condițiile de acordare. Federația SANITAS a solicitat, de asemenea, elaborarea unui act normativ (hotărâre de guvern) cu consultarea partenerilor sociali”.

Totodată, potrivit mesajului citat, Nelu Tătaru le-a dat asigurări sindicaliștilor că, în privința creșterii salariilor tuturor angajaților la nivelul anului 2022, începând cu 1 ianuarie 2021, a transmis impactul bugetar atât Ministrului Finanțelor Publice și premierului.

”Celelalte solicitări ale Federației SANITAS sunt de competența Guvernului, motiv pentru care așteptăm în continuare următoarea întâlnire patronată de Premierul Ludovic Orban, cu participarea reprezentanților ministerelor de resort și ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate”, au mai transmis reprezentanții Federației Sanitas.

Sindicaliștii Sanitas pichetează, marți, Guvernul: ”Până la materializarea angajamentelor obținute, Federația continuă protestele”

O acțiune similară a fost organizată și pe 3 noiembrie

În urmă cu o săptămână, pe 3 noiembrie, sindicaliștii au organizat, în fața Guvernului „Mitingul epuizării”.

„Membrii noştri, salariaţi în sistemul sanitar şi în sistemul de asistenţă socială, sunt epuizaţi pentru că luptă de mai bine de 8 luni pe un front în permanentă schimbare, fără a li se respecta dreptul la odihnă, la protecţie, la remunerarea corectă a muncii, sunt cu atât mai epuizaţi cu cât pierd din ce în ce mai des colegi dragi, care nu mai fac faţă luptei cu virusul ucigaş din cauza stresului la care sunt supuşi, stres care le slăbeşte capacitatea de apărare!”, susșineau atunci sindicaliștii.

Totodată, la mijlocul lunii octombrie, preşedintele Uniunii Sindicale SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu, a anunțat că a fost testat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus. Astfel, el a făcut apel la română să respecte regulile de protecție sanitară instituite de autorități.

„Este depresiv să nu mai fie nimic ca înainte. Rezultatul evaluării CT arată că ambii mei plămâni au fost afectați iar procentul de 25 -50% îmi cam dă fiori.
Protejați-vă! Protejați-i pe cei din jurul vostru”, a precizat Viorel Huşanu printr-un mesaj publicat pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`