Liceenii din Franța s-au luat la bătaie cu polițiștii. Tinerii cer închiderea școlilor (VIDEO)

Liceenii din Franța s-au luat la bătaie cu polițiștii. Tinerii cer închiderea școlilor (VIDEO)

Franța se numără printre statele din Europa care auluat măsuri de restricție dure împotriva noului coronavirus. Neînchiderea școlilor însă, rămâne o decizie controversată. Astfel, sute de tineri nemulțumiți au ieșit în stradă, pentru a-și manifesta nemulțumirea într-un mod violent.

Orașul Compiegnede lângă Paris a fost un spațiu de luptă între elevii unui liceu și polițiști. Tinerii au transmis mesaje ferme despre riscul la care se expun dacă iau parte la cursuri fizic, în unitățile de învățământ, transmite Reuters.

Pagube materiale semnificative în contexul protestelor COVID din Franța

Pagubele au fost majore. O mașină a forțelor de ordine a fost vandalizată, polițiștii au fost atacați cu pietre și alte proiectile și astfel, mai multe clădiri au fost de asemenea, afectate.

Protestele elevilor din Franța au început de săptămâna trecută. Nemulțumirile sunt exprimate în contextul în care unitățile de învățământ sunt deschise, deși Franța este în lockdown.

Elevii și profesorii atenționează cu privire la riscul ridicat de infectare la care sunt expuși în școli, în contextul în care activitățile din toată țara sunt închise. Săptămâna trecută, polițiștii au apelat la gaze lacrimogene după ce elevii unui liceu din Capitală au organizat un protest împotriva măsurilor sanitare inadecvate impuse de autorități.

Proteste violente în Franța (VIDEO)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`