Ludovic Orban, întrebat dacă le poate promite românilor că rudele lor nu vor muri în așteptarea unui loc în spital: „De aia ne luptăm zi de zi” / „Am spus că e mai bine cu o mască din aceasta decât cu o mască de oxigen – Doamne, ferește!” (VIDEO)

Ludovic Orban, întrebat dacă le poate promite românilor că rudele lor nu vor muri în așteptarea unui loc în spital: „De aia ne luptăm zi de zi” / „Am spus că e mai bine cu o mască din aceasta decât cu o mască de oxigen – Doamne, ferește!” (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a vorbit, luni, despre evoluția epidemiei de COVID-19 la nivel național și răspunsul autorităților pentru combaterea crizei sanitare și a efectelor sale, context în care a fost întrebat dacă le poate promite românilor că rudele lor nu vor muri în așteptarea unui loc în spital. „De aia ne luptăm zi de zi, de aia încercăm să găsim soluții, de aia încercăm să anticipăm, de aia încercăm să intervenim permanent – nu contează că e zi sau noapte – tocmai pentru a găsi soluții, dar până la urmă soluția cea mai bună este ca oamenii să respecte regulile de protecție sanitară”, a subliniat prim-ministrul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a răspuns Ludovic Orban, când a fost întrebat dacă le poate promite românilor că rudele lor nu vor muri în așteptarea unui loc în spital

„De aia ne luptăm zi de zi, de aia încercăm să găsim soluții, de aia încercăm să anticipăm, de aia încercăm să intervenim permanent – nu contează că e zi sau noapte – tocmai pentru a găsi soluții, dar până la urmă soluția cea mai bună este ca oamenii să respecte regulile de protecție sanitară. Împreună, să limităm numărul de îmbolnăviri. Împreună, să reușim prin măsuri care nu sunt foarte complicate, prin conformare la aceste măsuri să reducem numărul persoanelor infectate, pentru că asta e cea mai bună soluție ca să nu se ajungă într-o situație. Eu am explicat, inclusiv parlamentarilor care spun vrute și nevrute, și văd că e o fabrică de fake news mai ales din partea PSD, dar și din partea altora… Noi suntem pe locul 18 din 27 de țări europene în ceea ce privește numărul de infectări. Noi am avut măsuri și până la măsurile pe care le-am adoptat, care au fost aplicate gradual în funcție de rata de infectare. Aceste măsuri, totuși, au stăvilit creșterea și le adoptăm în continuare, astfel încât să reușim, dar avem nevoie de concursul și de susținerea oamenilor, de implicarea oamenilor în respectarea regulilor, de asigurarea acestor norme de igienă, de protecție sanitară. Am spus că este mai bine cu o mască din aceasta decât cu o mască de oxigen pe față – Doamne, ferește, să ajungem în situația să avem nevoie”, a răspuns prim-ministrul Ludovic Orban.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, luni, 9 noiembrie, 3.240 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național. Astfel, până astăzi,pe teritoriul României, au fost confirmate 306.991 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Potrivit autorităților,206.793 de pacienți au fost declarați vindecați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`